Digidexo.com

Ved å ringe en lege for High Blood Pressure

Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, er en tilstand der blodet presser mot blodårene på et for høyt trykk. Med riktig medisinsk behandling, mange mennesker er i stand til å kontrollere sine høyt blodtrykk. Dårlig kontrollert tilfeller sette folk i fare for slag og hjerteinfarkt. For å holde seg frisk, følge legens retninger og være på vakt for tegn på at blodtrykket ditt er nå farlige nivåer.

Nødhjelp

Ring 911 umiddelbart hvis du utvikler brystsmerter eller andre tegn på et hjerteinfarkt. Foruten smerte, disse skiltene inkluderer klemme eller følelsen som om du har en tung vekt på brystet. Kvalme, oppkast, svetting, kortpustethet, eller svimmelhet kan følge brystsmerter eller ubehag. Du kan også føle smerte i arm, skulder eller nakke. I tillegg føler at hjertet ditt er racing eller slår uregelmessig er en annen grunn til å ringe 911 umiddelbart.

Du bør også ringe etter ambulanse hvis du har tegn på slag. Disse tegnene kan inkludere en alvorlig hodepine som oppstår plutselig eller en følelse av nummenhet eller lammelser som påvirker ansiktet eller noen av dine armer eller ben. Nummenhet eller lammelse kan påvirke begge sider av kroppen din, eller bare én. Ifølge MedlinePlus (Se referanse 1), men symptomer som påvirker bare den ene siden av kroppen er enda mer sannsynlig å indikere et slag. Andre symptomer inkluderer endringer i synet, vanskeligheter med å gå eller balansering, sikling, sløret tale, forvirring og problemer med å forstå hva andre sier.

Din Doctor

Du kan ha høyt blodtrykk uten symptomer. Av denne grunn, Texas Heart Institute (Se Referanse 3) anbefaler å ha blodtrykket kontrolleres minst en gang i året. Hvis du se din lege årlig, vil du sannsynligvis få blodtrykket kontrolleres da. Hvis ikke, kan du få det sjekket på en klinikk, enkelte apotek og enda noen dagligvarebutikker.

Ring legen din dersom blodtrykket lesing er for høy, og du har hatt det sjekket mer enn én gang. Hvis du har mottatt en høy lesing hjemme eller på et apotek, for eksempel, har det sjekket igjen på et legekontor eller klinikk. Ifølge American Heart Association (Se Referanse 2), er en høyt blodtrykk lesing alle nivåer på eller over 140/90 mm kvikksølv (mmHg). Den øverste rekke en blodtrykksmåling refererer til det systoliske trykket, som er trykket av blodet i arteriene som hjertet slår. Den nederste tallet refererer til det diastoliske trykket, som er trykket i blodårene dine mellom beats. Hvis systoliske trykket er 140 eller over eller diastolisk trykk er 90 eller høyere, kan du bli diagnostisert med høyt blodtrykk.

En systolisk trykk over 180 eller diastolisk trykk over 110 mm Hg er ansett som en nødssituasjon, selv om dette er første gang det har nådd slike nivåer. Ring legen din med en gang. I tillegg ringe legen din dersom du bruker blodtrykksmedisin og oppleve nye bivirkninger eller bivirkninger som gjør at du ønsker å hoppe over å ta medisinen.