Digidexo.com

Optiske aneurisme Symptomer

Siden de optiske nervene ligger innenfor hodeskallen og koble til hjernen, kan en aneurisme i dette området påvirker synet samt produsere andre symptomer som hodepine, forvirring og beslag. Mens de fleste aneurismer ikke forårsaker symptomer eller problemer, og de pleier ikke å sprekke, er det noen aneurismer som gjør brudd og de kan bli livstruende. Sprekker aneurismer krever umiddelbar oppmerksomhet av medisinske fagfolk.

Symptomer på en lekker aneurisme

For de optiske aneurismer som gjør forårsake symptomer, kan en person oppleve en alvorlig og plutselig hodepine hvis aneurisme er bare lekker blod. Men dette lekker aneurisme vil mest sannsynlig brudd og produsere flere symptomer, så vel som krever øyeblikkelig legehjelp.

Unruptured aneurisme Symptomer

Hvis aneurisme ikke har sprukket, kan den produsere smerter bak (eller over) en eller begge øynene, en plutselig eller alvorlig hodepine, utvidet pupill (s), en hengende øyelokk og en endring i synet på ett eller begge øyne. Noen ganger visjonen endringen innebærer dobbelt syn. I tillegg, paralyse, kan nummenhet eller en svakhet forekommer, som regel bare på den ene siden av ansiktet.

Sprukket aneurisme Symptomer

De mest alvorlige optiske aneurisme symptomer oppstå med en sprukket aneurisme. Symptomene for denne typen kan inkludere forvirring, tap av bevissthet og anfall. Mindre farlige symptomer kan bestå av en stiv nakke, lysfølsomhet, uklart og / eller dobbelt syn, og kvalme eller oppkast. I likhet med de to andre typer aneurismer, en plutselig og / eller sterk hodepine bør forventes også. I tillegg er en hengende øyelokk også en av de mulige symptomer på denne type optisk aneurismen.

Årsaker

Aneurismer utvikle seg når blodårene blir svake eller tynn og begynte å utarte. Noen ting som bidrar til å svekke blodårene, og dermed den påfølgende aneurisme, omfatter slike ting som betydelig alkoholforbruk, røyking og stoffmisbruk. Men andre ting kan bidra til denne tilstanden også: høyt blodtrykk, blodinfeksjoner, og åreforkalkning, alderdom og hodeskader.

Redusere Risiko

I tilfelle en person har en unruptured aneurisme, er det noen ting som kan gjøres for å hjelpe til med mulig forebygging av denne typen aneurisme fra sprekker. En av disse endringer i livsstil omfatter reduksjon av en hvilken som helst type strai øvelse, som i bruk av løfte tunge vekter. En annen endring er eliminering av noen koffeinholdige drikke inntak, ettersom koffein kan øke blodtrykket. En annen livsstilsendring som kan hjelpe er å spise et sunnere kosthold. Men en av de mest nyttige umiddelbare endringer ville være eliminering av rusmiddel eller sigarettbruk.