Digidexo.com

Sykepleie for en barium klyster

Sykepleie for en barium klyster


En barium klyster er en radiografisk prosedyre som brukes for å vise endetarmen og tykktarmen. Sykepleiere er ofte ansvaret for å forberede pasienten og gi ettervern. X-ray teknikere utføre selve eksamen.

Diet

Pasienter blir vanligvis begrenset til en flytende diett for 24 til 48 timer før undersøkelsen. De bør ikke spise eller drikke etter midnatt den dagen av barium klyster.

Tarm Forberedelse

En sykepleier kan bli pålagt å administrere avføringsmidler eller en rensende klyster for tarmen forberedelse. Pasientens tykktarmen må være tom for avføring for å få nyttige bilder.

Hydration

Sykepleiere bør oppmuntre pasienten til å konsumere rikelig med væske før og etter eksamen. Dette bidrar til å forhindre dehydrering og forstoppelse. Barium er et dehydrerende stoff.

Undervisning

Det er viktig å opplyse pasienten om hensikten med eksamen og tarm forberedelse. Når det er mulig, la ham vite hva du kan forvente på forhånd. Opplyse kunden om at det er normalt å ha hvite krakker for et par dager etter inngrepet.

Ettervern

I en innleggelse innstillingen, bør være forberedt sykepleiere å tillate klienten å hvile og spise etter inngrepet. Pasienten kan bli gitt et avføringsmiddel for forstoppelse eller for å bli kvitt noen barium som gjenstår.