Digidexo.com

Matvarer som bidrar til Heal galleblæren

Matvarer som bidrar til Heal galleblæren


Galleblæren er et organ i kroppen som bidrar til å bryte ned fett med bruk av galle. Selv om mange ikke har et problem med det, selv om de utvikler gallestein, vil noen mennesker utvikler smertefulle symptomer. Det er flere rensing dietter som har blitt introdusert av holistiske ernæringsfysiologer, men det er lite vitenskapelig bevis for at denne typen mat healing virker. Sammen med en sunn vekt, et sunt kosthold som er lav i fett og kolesterol kan bidra til å forhindre og redusere gallestein i galleblæren.

Fiber

Fiber refererer til karbohydrater som kommer fra plante-baserte matvarer og kan ikke fordøyd. Den beveger seg gjennom kroppen hurtig, bidrar til å spyle ut fordøyelsessystemet og holde galleblæren fra å måtte arbeide for hardt. Ifølge Mayo Clinic, bør kvinner har mellom 21 og 25 gram fiber per dag, og menn bør ha mellom 30 og 38 gram. Matvarer som inneholder mye fiber inkluderer frukt, grønnsaker, korn og belgfrukter. Det finnes forskjellige typer og mengder fiber i hvert forskjellig mat. Noen matvarer som er høy i løselig fiber inneholder havregryn, linser, blåbær og erter. Mat som er høy i uløselig fiber er brun ris, hele korn korn og selleri.

Low-Fat Foods

Fett er et potensielt stort problem for gallbladders, og folk som er overvektige eller som spiser en høy-fett diett er mer utsatt for gallestein. Det finnes flere forskjellige typer fett, og de verste slag kalles transfett og mettet fett. Disse fettsyrene øke mengden av LDL kolesterol i kroppen, som til slutt vil slå til krystallinske gallestein i galleblæren. Mat høy i mettet og trans fett bør unngås så mye som mulig, og alt fett bør holdes på et minimum. Fett kan finnes i mange matvarer, spesielt animalske produkter som kjøtt og meieriprodukter. Velg magert kjøtt, magre meieriprodukter, og fet fisk eller avokado, som bidrar til lavere LDL kolesterol.

Renser

Selv om disse ikke har vist seg å fungere med vitenskapelig forskning, er det holistiske galleblæren rensing rettsmidler som er sagt å arbeide for å hjelpe pass gallestein. Disse vanligvis inkluderer ingredienser som olivenolje, Epsom salt, og frukt eller fruktjuice. Oppskriftene foreslår å drikke dette over en 24-timers periode. Disse ingrediensene fungere som et avføringsmiddel og angivelig gjøre det enklere for gallestein å bevege seg gjennom fordøyelseskanalen og ut av kroppen. Det er en mulighet for bivirkninger som kvalme og diaré fra denne type rens. Hvis du planlegger å delta i denne prosessen, bør du snakke med legen din først.