Digidexo.com

Kolesterolsenkende kosttilskudd

Personer med høyt kolesterol kan være vellykket i å redusere sine totalkolesterol ved å ta alternative eller naturlig helse kosttilskudd versus reseptbelagte medisiner. De fleste kolesterolreduserende kosttilskudd har færre bivirkninger enn reseptbelagte medisiner og, for noen, gi sammenlignbare resultater. I tillegg kan ekstreme nivåer av forhøyet kolesterol svare positivt på en kombinert innsats av reseptbelagte medisiner og kolesterolreduserende kosttilskudd.

Fish Oil

Fiskeolje er en sunn olje høy i omega-3 fettsyrer, og har vist seg å være effektive i å redusere triglyserider og LDL kolesterol.
Anbefalt: 2 til 4 g per dag (kun for voksne)
Tilgjengelig: Væske, flavored væske og kapsel
Bivirkninger: Ubehagelig ettersmak (butikk kapsler i fryseren for å eliminere ettersmak)
Forsiktig: Store mengder av fiskeolje kan føre til andre alvorlige helsemessige problemer i enkelte individer.

Red Gjær Rice

Red gjær ris er laget av fermen av rød gjær, deretter legge gjæret gjær til ris. Den inneholder et naturlig forekommende stoff som kalles lovastatin, som også er den viktigste ingrediensen i aktive farmasøytiske-grade reseptbelagte legemidler for behandling av høyt kolesterol.
Anbefalt: 600 mg to ganger daglig (kun for voksne)
Tilgjengelig: Capsule
Bivirkninger: Hodepine, dårlig fordøyelse, oppblåsthet, svimmelhet, halsbrann, muskelsmerter, leddsmerter, leverbetennelse
Forsiktig: Personer med blødningsforstyrrelser eller tar legemidler som øker risikoen for blødning bør ikke ta rød gjæret ris. I tillegg er kvinner som er gravide eller ammende anbefales ikke å ta rød gjæret ris.
Merk: Når Food and Drug Administration oppdaget rød gjæret ris inneholdt den samme ingrediens som resept merkevare, ble rød ris gjær produsentene pålagt å fjerne lovastatin fra produktet. Derfor er det uklart om rød gjæret ris kjøpt i dag faktisk inneholder lovastatin.

Hvitløk

Konsentrerte former av hvitløk har vist positive resultater i å redusere totalkolesterol, LDL-kolesterol og triglyserider.
Anbefalt: 600 mg 2 til-tre ganger om dagen (kun for voksne)
Tilgjengelig: Flytende, olje, kapsler
Bivirkninger: Hvitløk smak, hvitløk lukt fra huden
Forsiktig: Diabetikere, gravide og ammende kvinner bør ikke ta hvitløk kosttilskudd.

Niacin

Niacin, også kjent som vitamin B3, reduserer LDL (dårlig) kolesterol og øker HDL (bra) kolesterol nivåer.
Anbefalt: 50 til 100 mg tre ganger daglig (kun for voksne)
Tilgjengelig: Tablet, kapsel
Bivirkninger: Flushing, kvalme, dårlig fordøyelse, gass, magesyke, gikt, leverbetennelse, høyt blodsukker
Advarsel: Selv om niacin er tilgjengelig over-the-counter, bør personer som tar reseptbelagte medisiner rådføre seg med lege før du tar niacin kosttilskudd på grunn av muligheten for potensielt alvorlige, livstruende reaksjoner.

Beta-sitosterol

Beta-sitosterol er et annet navn for fytosterol eller plante alkohol som er funnet i planter, inkludert grønnsaker vi spiser, og har vist seg effektive i å redusere totalkolesterol og LDL-kolesterol.
Anbefalt: 300-600 mg daglig (kun for voksne)
Tilgjengelig: Capsule
Bivirkninger: Kvalme, halsbrann, diaré
Forsiktig: Kvinner som er gravide eller ammende bør konsultere lege før du tar beta-sitosterol.

Psyllium

Psyllium, også kjent som blondt psyllium og psyllium skall, er en form av løselig fiber som reduserer total kolesterol og LDL-kolesterolnivåer.
Anbefalt: 500 mg 2 to 3 ganger om dagen (kun for voksne)
Tilgjengelig: Capsule, pulver
Bivirkninger: Oppblåsthet, magesmerter, gass, diaré, forstoppelse, kvalme
Forsiktig: Drikk rikelig med væske når du tar psyllium. Ikke drikker nok væske kan føre psyllium å hovne opp og blokkere halsen, spiserøret, eller luftpassasjen og forårsake kvelning.

Advarsel

Enkeltpersoner tar reseptbelagte medisiner bør konsultere lege før du tar kosttilskudd. Personer som er utsatt for allergiske reaksjoner bør lese etikettene nøye eller rådføre seg med lege før du tar kosttilskudd.