Digidexo.com

Hva er Seasonal Affective Disorder?

Hva er Seasonal Affective Disorder?


Hvert år blir millioner av amerikanere er plaget av værsyke. Denne tilstanden, bare i søkelyset nylig, påvirker en persons humør i en grad som kan påvirke alle aspekter av dagliglivet.

Hva er værsyke?

Værsyke er en lidelse som gjør en ellers normalt mentalt frisk person blir deprimert og innesluttet i vintermånedene. Dette kan være alvorlig, forårsaker en person til å sove for lange perioder, ikke får nok søvn, overspise eller bli sløv. Dette kan påvirke den enkeltes jobb, familie og sosialt liv. Med mild til alvorlig depresjon, er disse effektene kjent for å utvikle under utbruddet av vinteren, og deretter rydde opp på tegn til sommeren.

Hva er årsaken til værsyke?

Værsyke antas å være forårsaket av mangel på sollys i vintermånedene. Sollys forbedrer serotonin produksjonsnivå i kroppen, og denne evne kan bli redusert uten eksponering riktig lys. Serotonin er etablert for å være en primær komponent i å forbedre humøret. Når serotonin nivåene øker, er stemningen mye bedre.

Hvordan er værsyke behandles?

Spesielle lyskasser er designet og har vist seg å forbedre stemningen i nesten alle personer med sesongen affektiv lidelse. Ved hjelp av denne lysterapi kombinert med anti-depressiva i alvorlige tilfeller har vært kjent for å nesten helt lindre ubalanse. Også har noen studier vist at økt vitamin D hjelpemidler i å øke serotonin produksjonen, og øke disse nivåene også bistått i å redusere symptomene på værsyke.

Hva er symptomene?

Symptomer på værsyke inkluderer overspising (spesielt fett eller sukkerholdig mat), generell slapphet, forsove, søvnløshet, problemer våkne opp, mangel på konsentrasjon og generell depresjon.

Historien

Værsyke ble først foreslått av Norman Rosenthal, en lege på midten av 1980-tallet som etter en personlig erfaring begynte å eksperimentere med lys eksponering og humør. Hans hypotese viste seg sant når eksponering for lys begynte å bedre humøret hos mange pasienter med det som da diagnostisert så enkelt depresjon.

Farene

Værsyke er ikke å spøke med; det er en legitim psykisk lidelse. I et stort antall saker, når værsyke ikke er riktig diagnostisert eller behandlet, kan en alvorlig depressiv lidelse bli resultatet. Forskning fra www.ncpamd.com hypothesizes også det er en sammenheng mellom kronisk sesong depressiv lidelse og bipolar lidelse.