Digidexo.com

Slik fjerner Hydrosalpinx

En hydrosalpinx er et fallopianrør som er blokkert med serøs fluid ved sin distale ende. Dette skjer ofte i begge eggledere på samme tid, og er en klassisk årsak til infertilitet. En hydrosalpinx oppstår som følge av skade på egglederen, dens ampulla eller dens fimbria. Den distale ende av fallopian lukkes og fluidet som er produsert av kjertlene i fallopian akkumuleres og forårsaker egglederen for å bli oppblåst. En hydrosalpinx er vanligvis fjernes med laparoskopisk kirurgi.

Slik fjerner Hydrosalpinx

Bruk ultralyd å først vurdere egglederne. Legg inn en ultralydsonde i skjeden for å få den beste utsikten i de fleste tilfeller. En normal egglederen vil trolig ikke være synlig når en hydrosalpinx har vanligvis en pølse form.

Bekreft diagnostisering av en hydrosalpinx med en hysterosalpingogram (HSG). Plasser fargestoff gjennom livmorhalsen, slik at den kommer inn i livmoren og egglederne. Ta en x-ray av livmoren og egglederne og se etter den karakteristiske formen på hydrosalpinx.

Reparer hydrosalpinx i konkrete tilfeller av yngre kvinner med relativt sunne egg og eggstokkene. Bruk en laparoscope å lage et snitt i slutten av hydrosalpinx. Denne operasjonen er kjent som en neosalpingostomy og har en stor grad av tilbakefall.

Utfør en laparoskopisk salpingectomy i de fleste tilfeller. Fjern tegnet egglederen med en laparoscope, spesielt hos eldre kvinner med en stor hydrosalpinx. Denne fremgangsmåten krever mindre enn en time og har en lav risiko med en erfaren kirurg.

Bruk in vitro fertilisering som fruktbarhet behandling for kvinner med egglederne berørt av en hydrosalpinx. Omkjøringsvei egglederne og fjerne eggene. Befrukte eggene i laboratoriet og implantere det befruktede egg i livmoren.