Digidexo.com

Mat som utløser gikt

Urinsyregikt er en svært smertefull form for inflammatorisk leddgikt som er mulig å behandle, men har ingen kur. Det fører til smerte og hevelse i et ledd: ofte på stortåa, knær og ankler. Gikt angrep kan vises veldig plutselig og kan vare i ti dager hvis den forblir ubehandlet. Unngå visse matvarer og livsstil valg kan ofte forhindre utbruddet av et angrep.

Kjøtt Triggers

For å hindre en gikt angrep, unngå å spise kjøtt som er høy i puriner. Disse inkluderer rødt kjøtt, innmat, kalvekjøtt, bacon, kalkun, gås, fasaner og rapphøne.

Sjømat Triggers

Sjømat som utløser gikt inkluderer laks, reker, blåskjell, krabbe, ørret, makrell, ansjos, kamskjell og sardiner.

Vegetabilske Triggers

Personer som lider av gikt bør også unngå visse grønnsaker som kan være høy i puriner. Disse grønnsaker inneholder sopp, kokt spinat, blomkål, erter, asparges og linser.

Andre mat utløser

Andre matvarer for å unngå å inkludere alkohol, koffein, stekt mat, bakevarer, iskrem og rike desserter. Mettet fett og sukker øke urinsyre og svekke nyrefunksjonen.

Forebygging / løsning

Selv om det er mange mat begrensninger for gikt lider, og legger til magre meieriprodukter (som ost og melk) kan redusere risikoen for en gikt angrep. Å drikke vann hjelper også kroppen din skylle ut urinsyre.

Fordeler

Å spise lav-purine matvarer som frukt, brød, tomater, oliven, ris, pasta og tofu også redusere tilfeller av gikt.