Digidexo.com

Hvordan bli gravid med PCOS

Hvordan bli gravid med PCOS


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en av de vanligste årsakene til infertilitet hos kvinner. Heldigvis er det også en av de lar seg behandle tilstander. Hvis du prøver å bli gravid med PCOS, er det viktig at du kjenner dine behandlingstilbud slik at din vei til foreldreskap kan være så glatt som mulig. Hold lesing for å finne tips om hvordan å bli gravid med - og til tross - PCOS.

Hvordan bli gravid med PCOS

Sett din livsstil i sjakk. De fleste kvinner med PCOS vil merke en økning i fruktbarheten etter å ha endret sitt kosthold og mosjon regime. En 5 prosent tap i kroppsvekt vil gjøre en stor forskjell for deres samlede fruktbarhet og minimere risikoen for svangerskapsdiabetes når de blir gravid. Spise en diett lav på fett og karbohydrater vil bidra til å regulere insulinnivået og bidra til å administrere vektøkning.

Ta de riktige medisiner. Tar medisiner utviklet for å behandle insulinresistens er den første springbrett til å bli gravid med PCOS. Du bør forvente å ta et medikament som metformin i tre til seks måneder før du legger andre behandlingstilbud, siden det tar en stund å full sparke i.

Få hjelp eggløsning. PCOS kvinner har problemer med å eggløsning skikkelig; slik at du kan ha til å bruke stoffer som Clomid å stimulere eggløsning. Legen kan også foreskrive injeksjoner for eksempel en HCG skutt å ytterligere stimulere eggstokkene.

Tids det riktig. Ta din basal kroppstemperatur og kartlegging det vil hjelpe deg å finne det optimale tidspunktet for unnfangelsen. Legen din kan bidra til å forklare når du og partneren din bør ha samleie, men det er vanligvis de fire dagene rundt eggløsning.

Gi partneren din litt hjelp. Når legen bestemmer at du har eggløsning på riktig måte, kan hun bestille intrauterin inseminations (IUI-tallet). Dette vil gjøre det enklere for partnerens sæd å nå egg og øke sjansen for befruktning.

hjelp av en fagmann. Hvis du etter en viss tid ingen av de ovennevnte forsøk arbeid, vil legen din be deg om å vurdere in vitro fertilisering, IVF, som et alternativ.

Hint

  • Finne en lege du kjenner og elsker. Bli gravid med PCOS kan være en lang prosess. Sørg for at du finner en lege du kan få kontakt med og tillit.
  • Stress kan gjøre å bli gravid med PCOS enda vanskeligere; så slappe av og gi kroppen din tid til å svare på behandlinger og medisiner.