Digidexo.com

Vulvodynia Treatment

Vulvodynia er en kronisk smerte eller brennende følelse som oppstår rundt åpningen i vagina. Symptomer inkluderer bankende, kløe, sårhet, hoven eller betent vulva vev, smerter fra sittende og alvorlig svie under samleie. Problemer kan vare i et par dager eller flere år. Ifølge Mayo Clinic, legene er ikke sikker på nøyaktig hva som forårsaker vulvodynia. Men det er noen ting du kan gjøre for å lindre symptomer på denne smertefulle tilstanden.

Medisiner

The National vulvodynia Association sier at det er ingen enkel kur for å behandle vulvodynia; Det finnes imidlertid forskjellige behandlinger som benyttes for å hjelpe smerten. Trisykliske antidepressiva har vært nyttig for å blokkere smerte. Medisiner inkluderer Neurontin, Norpramin, Pamelor og Tegretol. Allergiske reaksjoner kan være årsaken til noen vulvodynia symptomer. Histaminer frigjøres i legemet som reaksjon på et allergen kan være årsaken til kløe og inflammasjon. Hydroksyzin brukes som et antihistamin for å redusere denne reaksjon. Andre medisiner foreskrevet er antiepileptika og opioider.

Biofeedback Therapy

Biofeedback terapi er en type behandling som hjelper en person svarer eller kontrollere smerte og innvendige kroppslige prosesser. Blodtrykk, hjertefrekvens, hudtemperatur og muskelspenninger er målt med elektroder. Pasienten får tilbakemelding på hvordan deres kropp svar arbeide for å få kontroll over ufrivillig funksjoner. Det er tre ulike former: elektromyografi, Neurofeedback og Termisk biofeedback. For vulvodynia lider, er biofeedback brukes til å lære deg hvordan å slappe av bekken muskler. Denne formen for terapi har noen suksess fordi muskel begrensning fører det meste av smerte følte fra stress eller påvente av symptomer.

Anestetika

Aktuelle anestesimidler kan brukes til å nummen området som forårsaker smerte. Vanligvis er lidokain brukt for denne form for behandling. For kvinner som opplever smerter ved samleie, kan lidokain brukes 30 minutter før seksuell aktivitet. Ulempen er at det også numbs behagelige opplevelser og kan nummen partneren din genital regionen. Det er viktig mens du går gjennom behandling for å oppsøke en psykolog, terapeut, eller sosialt arbeid for å arbeide gjennom stress av denne tilstanden. Noen symptomer på vulvodynia kan være forårsaket av stress eller tidligere traumer. Finn noen du kan snakke med og gå inn på linken National vulvodynia Association i referanser for mer informasjon.