Digidexo.com

Matvarer for å unngå på en lav purine diett

Opplever en gikt angrep kan være en av de mest smertefulle opplevelsen av livet ditt. Leddene - som regel i stortåen - hovne opp og bli varm og øm å ta på. For å unngå fremtidige gikt angrep, må du forplikte seg til en diett lav på en type stoff som heter purine. Visse matvarer inneholder mye puriner, så du må kutte ned på å spise disse matvarene eller unngå dem helt.

Grunner

Hvorfor folk med gikt har å spise en lav-purine diett? Når du spiser mat som inneholder puriner, er puriner brytes ned til urinsyre. Nyrene filtrerer urinsyre, men noen ganger er det noen til overs. Hos personer med gikt, danner urinsyre krystaller som lodge i leddene, forårsaker smerte og rødhet. Hvis gikt går ubehandlet, kan disse krystallene danne avleiringer som faktisk kan føre til felles misdannelse. Jo færre purin-rik mat du spiser, jo mindre urinsyre kroppen din har filtrere ut, og jo mindre sannsynlig er det at du lider av gikt fakkel-ups.

Høy / middels purine Foods

Hvis du prøver å unngå puriner, holde seg borte fra ansjos, sild, makrell og sardiner. Andre produkter fra havet, som kaviar, kamskjell og blåskjell, er også høy i puriner. Fisk og sjømat generelt inneholde en middels nivå av puriner. Innmat og spillet har massevis av puriner, som gjør sjy og saus, men alt rødt kjøtt og fjørfe inneholde noen puriner. Noen grønnsaker, som tørkede bønner og tørket linser, spinat, blomkål, asparges, sopp og erter, alle inneholder et middels nivå av purin.

Andre tips

Drikker masse vann kan hjelpe skylle ut urinsyre, men drikker alkohol er et dårlig valg. Øl er spesielt høy i puriner, mens harde brennevin som vodka eller gin er noe bedre valg. Vin kan ikke påvirke purine nivåer veldig mye en eller annen måte. Senke din generelle fett inntak er også en god idé, ikke fordi det vil redusere gikt angrep, men fordi gikt øker risikoen for å utvikle hjertesykdom.