Digidexo.com

Skadelige bivirkninger av CoQ10

Koenzym Q10 er en antioksidant som finnes i hjerte, lever, nyrer og bukspyttkjertel. Den brukes i alternativ medisin for å behandle tilstander inkludert mitokondrie lidelser, hjertesvikt, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk og Parkinsons sykdom. Noen brukere har rapportert bivirkninger.

Typer av bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av Q10 er diaré, kvalme, halsbrann, svimmelhet, hodepine, irritabilitet og tap av appetitt, i henhold til Physicians stasjonær referanse. Men vanligvis mild, diaré og kvalme kan føre til dehydrering hvis det vedvarer i flere dager, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Funksjoner

Noen pasienter opplever allergiske reaksjoner på Q10, forårsaker brystsmerter, kortpustethet, hevelse i ansikt, ekstremiteter og hud utslett, advarer Leger Desktop Reference.

Legemiddelinteraksjoner

Det er en mulighet for langvarig eller plutselige blødninger når CoQ10 er tatt med warfarin, advarer University of Maryland Medical Center. CoQ10 har potensial til å redusere effekten av kjemoterapi narkotika, melder University of Maryland Medical Center.

Betraktninger

CoQ10 har potensial til å forårsake farlige blodtrykksfall i de som allerede er utsatt for lavere trykk opplesninger, ifølge RxList.com. Sikkerheten ved bruk av Q10 under graviditet og sykepleie er ukjent.

Løsning

Mange av de gastrointestinale og nevrologiske bivirkninger av koenzym Q10 blir redusert når supplement er tatt i to eller tre mindre doser i løpet av dagen, antyder RxList.com. De som tar noen medisiner som kan samhandle med CoQ10 bør rådføre seg med lege før du begynner behandling.