Digidexo.com

Ikke-kirurgisk behandling for Spinalstenose

Spinal stenose er en innsnevring av en del av ryggraden, ofte forårsaket av osteoarthritis. Det oppstår vanligvis i enten den øvre eller nedre del av ryggen og kan føre til smerter og nummenhet i nakke, skuldre, rygg og ekstremiteter. I mer alvorlige tilfeller kan urin eller tarm inkontinens problemer manifesterer, og en lege kan anbefale operasjon som den eneste levedyktige behandlingsalternativ. I milde til moderate tilfeller, er det flere ikke-kirurgiske behandlinger tilgjengelig for å behandle vanlige symptomene på spinal stenose.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som aspirin og ibuprofen bidra til å redusere smerte og hevelse. De fleste NSAIDs kan kjøpes over-the-counter, selv om sterkere styrker er tilgjengelig med en resept. Moderat til alvorlig smerte kan ikke svare på disse stoffene, og ifølge Mayo Clinic, ikke øke dosen ikke gi mer smertelindring. Alvorlige bivirkninger, inkludert blødende magesår, kan forekomme ved langvarig eller feil bruk NSAID.

Analgetika

Analgetika som paracetamol (Paracet) kan bidra til å redusere mild smerte forårsaket av spinal stenose. De behandler ikke tilknyttet betennelse, imidlertid. Overforbruk av smertestillende midler kan føre til nyre- og leverskade, så det er viktig å ta disse stoffene som anvist. Noen ganger narkotiske smertestillende midler, så som kodein, blandes med paracetamol for å øke dens effektivitet. Moderat til alvorlig smerte ofte svarer godt til reseptbelagte narkotiske smertestillende medikamenter, men de er generelt ikke anbefalt for langsiktig bruk på grunn av faren for avhengighet og gastrointestinale problemer.

Kosttilskudd

Spinal stenose pasienter som har tatt kosttilskudd som chondroitin sulfate og glukosamin har rapportert positive effekter på slitasjegikt. The Food and Drug Administration (FDA) har ikke godkjent disse kosttilskudd, slik at deres effektivitet i behandling eller forebygging av leddgikt har ikke blitt vitenskapelig bevist. Selv ikke et legemiddel, kan noen kosttilskudd forårsake uønskede reaksjoner og bivirkninger når de brukes i kombinasjon med andre over-the-counter og reseptbelagte medisiner, slik at pasienter bør alltid snakke med legen sin før du starter noen kosttilskudd.

Epidural injeksjoner

Kortikosteroid fluid blir noen ganger injisert i spinalvæsken som omgir nerverøttene og ryggmargen som en behandling for spinal stenose. Kortikosteroider reduserer betennelse og kan redusere nerve smerte som mange spinal stenose pasienter opplevelse. Vanligvis er ikke mer enn tre injeksjoner gis i et års tid på grunn av den tilknyttede risiko inkludert osteoporose, økt blodtrykk, magesår og infeksjon.

Fysioterapi

Fysioterapi gir stor lettelse for mange spinal stenose pasienter. Øvelser fokusere på å styrke kjernemuskulaturen og bedre fleksibilitet i ryggraden. Betennelser og smerter har en tendens til å avta når ryggraden er ordentlig støttet og fleksibel. Fysioterapi behandlinger kan også inkludere massasje og ultralyd for å redusere smerte og slappe av de omkringliggende musklene. Noen fysioterapeuter vil anbefale spinal stenose pasienter bære en ryggvarmer eller støttebelte for å holde ryggraden i en nøytral stilling og redusere ytterligere belastning og skader.