Digidexo.com

Årsakene til mørke sirkler og Sunken Øyelokkene

Årsakene til mørke sirkler og Sunken Øyelokkene


Mørke ringer og innsunkne øyelokkene er sjelden en grunn til alarm, som i tilfelle av en alvorlig underliggende sykdom. Oftere, er disse forholdene forårsaket av problemer som dehydrering eller arvelige faktorer.

Genetikk

Selv om sunkne øyelokk og mørke sirkler er ofte forbundet med å drikke alkohol eller utilstrekkelig søvn, mange andre grunner for denne uønskede tilstanden. Dessverre for noen, Mayo Clinic rapporterer at genetikk er ofte en faktor, noe som betyr mørke sirkler kan bare kjøre i familien.

Dehydrering eller vekttap

Dehydrering er en årsak til mørke sirkler, som volumet av både de øvre og nedre øyelokk er i hovedsak består av vann, sammen med kollagen og fett. Når en person er dehydrert, dette området av huden blir tynnere, noe blåaktig farge fra underliggende årer å bli mer tydelige og dermed produsere mørke sirkler. Vekttap resulterer også i fortynning av øyelokkene forårsaket av tap av fett og skaper en lignende effekt.

Aldring

Ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health, sagging, hengende øyelokk er en vanlig del av aldring og vanligvis ikke et tegn på sykdom. Endringer i utseende er ofte grunn til bekymring, imidlertid, og når du er i tvil, bør en person oppsøke helsepersonell som kan gjøre en definitiv diagnose.