Digidexo.com

Første periode Informasjon

Hver ung jente bekymrer hva hennes første perioden kan være like. Bevæpnet med grunnleggende informasjon, kan denne opplevelsen være mindre bekymringsfull for mange jenter.

Betydning

En jente første perioden er det viktig markør mellom hennes ungdom og kvinnelighet. Det er kroppens måte å vise henne at hun er i stand til reproduksjon.

Time Frame

De fleste jenter starter sin første periode mellom 12 og 14. En jente kan også være så unge som 9 og så gammel som 14 ved utbruddet av hennes periode.

Betraktninger

Å være forberedt, bør en jente bære et sanitetsbind eller pad i vesken hennes med henne hele tiden. I tillegg kan hun ha et truseinnlegg hver dag for å føle seg enda mer forberedt.

Misforståelse

Mange rykter har sirkulert blant unge jenter rundt sin periode. I motsetning til det mange tror, ​​bading i havet mens på mensen vil ikke tiltrekke seg haier. Og du kan bli gravid mens på mensen, selv om det er usannsynlig.

Expert Insight

De fleste kvinner har opplevd en periode i livet. Spør en eldre kvinne om hennes første periode for å få en idé om hva du kan forvente. De fleste vil dele sin historie.