Digidexo.com

Fysioterapi Behandling for Cerebral Parese

Cerebral parese er en nevrologisk lidelse som skader motorkontrollsentre i hjernen, forårsaker betydelig fysisk funksjonshemming. Det kan oppstå under graviditet, fødsel eller tidlig barndom og selv svært sjelden i voksen alder. Fysioterapi (PT) er den mest ofte anbefalt behandling for å gjenopprette pasientens funksjonell uavhengighet. For å være vellykket, vil fysioterapi trenger å bli brukt gjennom hele barnets utviklings år.

Definisjon av PT

PT er også kjent som fysioterapi og er en type behandling som tar sikte på å gjenopprette et individs full bevegelighet og funksjonsevne når den er redusert med skade, sykdom, aldring eller andre miljøfaktorer. Fysioterapi dekker et bredt omfang av kunnskap, men er delt inn i fagområder. Nevrologisk PT er den bestemt område som fokuserer på å rehabilitere de svekkelser forårsaket av nevrologiske lidelser. Fysioterapeuter som behandler cerebral parese ofte forholde seg til små barn, er dermed pediatrisk PT annen nødvendig spesialitet.

Nevrologisk Development

Medisinske teorier sier at nevrologisk utvikling er hierarkisk. Dette betyr at lavere nivå funksjoner må bygges ut først før høyere nivå funksjoner og at korrigere tidligere påvirkninger restaurering av sistnevnte. For eksempel er synapse reflekser eller kne-rykk reaksjoner vurderes som lav-nivå funksjoner. Enhver funksjonshemming i dette området må i utgangspunktet behandles før høyere motoriske ferdigheter som å gå, bli ordentlig kan utvikles. Dette er det teoretiske grunnlaget for bruk av fysisk terapi for å behandle cerebral parese og andre nevrologiske lidelser.

Bobath Treatment

Bobath Behandling er en av de store føringer i fysioterapi behandling av cerebral parese og er også kjent som nevroutviklingsmessig behandling (NDT). Konseptet er oppkalt etter mann og hustru team som oppfant den, Berta Bobath, fysioterapeut og Karel Bobath, en psykiater og neurophysiologist. Metoden er basert på den menneskelige hjerne s regenererende evne etter skade. Det innebærer en nøye målt påføring av stress på en pasients sentrale nerve- og muskelsystemet, slik at pasienten skaper og forsterker deres egne sensorimotor evner.

Områder i Focus

Fysioterapi programmer stort sett innebære fysiske øvelser. Disse øvelsene fokusere på stretching, posisjonering, og bygge styrke. Barn med cerebral parese har ofte stramme eller spent musklene. Tøyningsøvelser vil bidra til å holde dem løs og øke mobiliteten. Å jevne ut muskeltonus og videre gjenopprette bevegelse, er posisjonerings øvelser brukes. I slike aktiviteter, bukseseler, bortføring puter, kne immobilizers og andre Konstriktiv enheter kan brukes til å holde barnet i korrigerende posisjon. Styrke building øvelser er delt inn i spesifikke aktiviteter rettet mot å utvikle bestemte muskelgrupper. Leg og arm muskler er ofte det primære fokus.

Associated Therapies

Andre funksjonshemninger forårsaket av cerebral parese trenger også å bli behandlet av andre metoder. Ergoterapi er ofte kombinert med fysioterapi som de tidligere avtaler med finmotorikken og daglige gjøremål som dressing, bading og toalettrutiner. Tale og språk terapi er en annen samtidig behandling. Dette fokuserer på å behandle problemer i artikulasjon, spising og drikking skyldes upresis styring av de muntlige og ansikts nervesystemet og muskelstrukturer.