Digidexo.com

Hvordan Boost Hemoglobin

Hemoglobin er et protein som inneholder jern og er ført gjennom legemet av røde blodceller. Hvis du har lave nivåer av hemoglobin i blodet, blir du vurdert blodfattig og har et lavt antall røde blodlegemer. Selv om denne tilstanden er ikke alltid livstruende, kan anemi føre til at du føler deg svak eller trett hvis tilstanden er mild. Hvis venstre helt ubehandlet, kan tilstanden bli kronisk og føre til brystsmerter og til og med hjerteinfarkt. Du må ha en tilstrekkelig mengde jern i kroppen din og bygge opp protein i blodet ditt for riktig funksjon, spesielt når det gjelder å ha friske lunger. Et redusert antall røde blodlegemer påvirker mengden oksygen som leveres til kroppen.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din lege for å finne årsaken til jernmangel. En enkel blodprøve vil gi legen din nøyaktige nivået av hemoglobin i blodet. Det er mange årsaker til jernmangel: mangel på vitaminer eller jern i kosten, visse reseptbelagte medisiner, autoimmune sykdommer som lupus, graviditet og kroniske blødningsforstyrrelser kan forårsake lave hemoglobinverdier. Når legen kan finne årsaken til problemet, kan han jobbe med deg på en behandlingsplan.

Prøv en jern supplement. Legen din kan foreskrive eller anbefale en jern supplement som du kan ta daglig. Noen av disse kan være litt harde på magen og tarmene, så snakk med legen din om mulige bivirkninger. Ta tilskudd med mat for å unngå noen av ubehag.

Endre kostholdet til å inkludere sunnere alternativer. Det er to typer av jern. En type du får fra å spise mat som biff, kylling og fisk, og den andre typen du får fra å spise frukt, grønnsaker, korn og nøtter. Når de to typer av jern er kombinert, er det absorberer bedre inn i kroppen. Økende en type alene kan hjelpe, men prøv å legge begge typer i kostholdet ditt. Spis en biff tallerken sammen med sider av ferske eller dampede grønnsaker, og spis nøtter eller frukt i løpet av dagen for å holde din energi og nivået av hemoglobin opp.

Unngå mat som bryter ned mengden av jern kroppen absorberer. Overskytende mengder av kalsium og fiber kan hemme den mengde jern som er absorbert inn i blodet. Sukker er også en gjerningsmann, særlig i brus og sjokolade. Laste opp på magre proteiner, mat høy i vitamin C og grønne bladgrønnsaker. Snakk med legen din om noen resept og over-the-counter medisiner du tar. Noen av disse, særlig de høyt i kalsium som antacids, kan holde kroppen fra å absorbere noe av jern som det blir.