Digidexo.com

Hvordan mellomromsbørster påvirke tenner

Innledning

Mellomroms børster er ganske mye mindre enn din gjennomsnittlige tannbørste, og brukes til å rengjøre mellomrommene mellom tennene mye som du vanligvis ville gjort ved å bruke tanntråd. Disse børstene er laget for å fungere i mellomrommene mellom tennene som er for stort til å bli effektivt rengjort med floss. Noen mellomroms børster er knyttet til enheter som vil sprute væske i områder som du bruker den lille børsten; noen er bare små børster, som ligner piperensere. Mellomroms børster kommer i forskjellige størrelser, og den beste måten å være sikker på at du har de riktige størrelser for tennene er å søke råd hos din tannlege eller tannpleier. Det er typisk for deg å trenge mer enn én størrelse på interdental pensel. Endelig er mellomromsbørster ikke ment å erstatte tannbørsten.

Fjerne matrester

En av de beste ting om å bruke mellomromsbørster er at de fjerner matrester fra mellom tennene. Måten dette påvirker tennene er at med disse matpartikler gått det er mindre sjanse for bakterier i munnen å mate på sukker i maten, som igjen etterlater syrer bak på tennene dine som spiser bort på emaljen og forårsaker tann forfall.

Deep-renser og Massasje Tannkjøttet

Plakk og tannsten igjen på tennene skape et miljø som gjør at bakterier til å trives, noe som igjen kan føre til tannkjøttsykdom. Bruke mellomromsbørster til dypt-clean mellom tennene og massere tannkjøttet kan hjelpe retard veksten av plakk og tannsten, og blokkere mye av bakterier som trives blant dem.

Lettere på Tannkjøttet

Bortsett fra deres effektivitet på rengjøring mellom tennene, mellomroms børster er enklere på tannkjøttet enn dun; de kan faktisk erstatte den. Hvis tannkjøttet har en tendens til å blø når du floss, ved hjelp av mellomromsbørster i stedet kan faktisk bidra til å hindre minst noe av denne blødningen.

Lettere å få på bakerste tennene

En annen fordel med bruk av mellomromsbørster er deres fleksibilitet, noe som gjør at du kan få på de bakerste tennene. Mellomroms børster kan bøyes i en 90-graders vinkel, slik at du kan få på dem uansett vinkel er enklest. Å kunne få mellom de bakerste tennene og rengjør mellomrom og massere tannkjøttet er avgjørende hvis du ønsker å forebygge tannkjøttsykdom og forfall.