Digidexo.com

Quinoa Seed Protein Diet

En vanlig kosthold som inneholder quinoa frø gir sunne og ernæringsmessige fordeler. Quinoa er ofte tenkt på som et korn, men det er faktisk frø av en plante knyttet til spinat, rødbeter, og chard. Frøet er glutenfritt, rikt på protein og høy i fiber og andre mineraler som styrer hjerte- og karsykdommer, kreft og andre plager. Quinoa er fort bli en populær proteinbasert mat blant helse-entusiaster og veganere.

Fakta

Quinoa vitenskapelige navn er Chenopodium quinoa. I nyere studier, ble dette frøet vist seg å være en del av Inca sivilisasjonens mat reserver og en gang kalt "gull av inkaene." Quinoa er en rik kilde til protein, kalium, magnesium og mangan. Når den er kokt det smaker som ris. Det er et utmerket utvalg av mat for de som ønsker å gå ned i vekt eller for vegetarianere og helsebevisste mennesker.

Quinoa Da og Nå

Quinoa er relativt nytt tillegg til det amerikanske kostholdet. Likevel, det har en ærverdig historie. Den andinske fjellområdene i Chile, Bolivia og Peru var viktige kilder til quinoa dateres tilbake 5000 år. Quinoa fortsetter å være en stift mat av innfødte indianere i disse områdene. På begynnelsen av 1980-tallet, et amerikansk par oppdaget den ernæringsmessige potensialet i quinoa. De begynte å dyrke korn i Colorado. Etter at det ble fortært av diabetikere og veganere og andre helsebevisste forbrukere.

Bruk av Quinoa

Quinoa er rikere på lysin enn hvete og er komplett i aminosyrer. På grunn av dette ernæringsmessig verdi, er quinoa behandlet for å produsere mel, korn, og suppe. Quinoa mel fungerer som en utmerket stivelse extender kombinert med mais eller hvetemel og blir noen ganger brukt i å lage brød, kjeks, og bearbeidet mat. Quinoa er vanligvis selges i butikker og supermarkeder som vanlig eller hele korn.

Helse Fordeler

Det er mange helsemessige fordeler av å spise quinoa. Den er rik på magnesium, som bidrar til å slappe av blodkar. Dermed kan quinoa være nyttig for folk som lider med migrene. På grunn av sin høye innhold av magnesium, quinoa kan en god mat for de berørte om deres kardiovaskulær helse. Kornet er høy i fiber, som gjør det bra for fordøyelsen, og fordi det er en hel korn, er det en god mat valg for diabetikere.

Quinoa som en Protein

Den ernæringsmessige verdien av Quinoa er sammenlignbar med tørket helmelk, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations. Quinoa er en utmerket kilde til protein. Det er rike på mineraler som mangan, kalium og magnesium. Magnesium hjelpemidler i muskel sammentrekning og energiproduksjon og regulerer opptaket av kalsium. Daglige porsjoner av quinoa gi en høy fiber måltid som kan bidra til kontroll av blodtrykket. Quinoa er et billig valg av protein for vegetarianere og helse-bevisst.