Digidexo.com

Har Økende Serotonin hjelpe til med vekttap?

Serotonin er et naturlig forekommende neurotransmitter i hjernen. Høy karbohydrat måltidene oppmuntre serotoninnivået i hjernen, slik at når det er et lavt nivå av serotonin presentere kroppen vil begjærer karbohydrater. Karbohydrater er nødvendig for å helse, men et høyt forbruk av karbohydrater vil forlate kroppen med mer energi enn det kan brenne, og dette legges energi vil slå inn i fett. Ved å øke serotoninnivået kan du støtte vekttap.

Beskrivelse

Serotonin er et kjemisk i hjernen som kommuniserer meldinger til forskjellige sider av hjernen. Dette gjelder appetitt, energinivå, hukommelse og humør, blant annet. Den støtter sunn funksjon av hjertet, muskler og hormoner. Selv om det først og fremst fungerer i hjernen, er serotonin finnes hovedsakelig i fordøyelseskanalen og blodplater.

Problem

Dietter som inneholder mye karbohydrater støtte serotoninnivået i hjernen. Så når nivået av serotonin er lav, er det et sug for karbohydrater. Karbohydrater er en viktig del av dietten, men i store mengder at de gir kroppen med mer energi enn legemet kan brenne og så ekstra energi blir til fett. Derfor øker serotonin kan støtte et vekttap program.

Løsning

Serotonin kan økes gjennom kosttilskudd som sam-e og 5-HTP, som benyttes for å øke serotonin i den hensikt å lindre depresjon. Disse også kan være til hjelp i vekttap. Øke dosen gradvis når du tar disse kosttilskudd. Ikke begynn på den maksimale dosen og sørg for å konsultere legen din dersom du allerede bruker medisiner mot depresjon.

Forebygging

Det er andre faktorer som kan bidra til å støtte serotonin. Sørg for å få tilstrekkelig eksponering for sollys på en daglig basis. Daglig mosjon sies å øke serotoninnivået i hjernen og førti minutter med trening om dagen vil øke serotoninnivået og støtte vekttap. Sørg for at du får nok vitamin B6 i kosten. B6 bidrar til å omdanne aminosyren tryptofan til serotonin.

Betraktninger

For å gå ned i vekt må du ha et sunt kosthold som inneholder et treningsprogram. Kostholdet bør være balansert og en anbefaling av forbruker 20% fett, 30% proteiner og 50% karbohydrater er en formel som har vært å hjelpe mange med vekttap. Denne slags balanse i kosten vil bidra til å hindre at serotonin fra å bli lav og en vanlig øvelse rutine vil oppmuntre til produksjon av serotonin, slik at vekttap kan støttes.