Digidexo.com

Hvordan redusere Kortisol i kroppen

Kortisol er noen ganger kalt "stresshormon" fordi kroppen din slipper ut mer av det når du er under stress. Kortisol primære funksjon er å forberede kroppen din for en fight-or-flight situasjon ved å øke stoffer i kroppen som trengs for energi og reparere vev og undertrykke kroppsfunksjoner ikke umiddelbart nødvendig, for eksempel fordøyelses og reproduktive systemer. Langvarig eksponering for for mye kortisol kan føre til fysiske problemer, og det er derfor det er viktig å vite hvordan du kan redusere kortisol i kroppen.

Hvordan redusere Kortisol i kroppen

Finn måter å slappe av. Jo mer du støter på stress, jo mer kortisol slippes ut i kroppen din. Avslapping teknikker, for eksempel meditasjon, dyp pusting, massasje, yoga eller bare bruke noen minutter alene i et avslappende miljø daglig, kan hjelpe deg å holde stress på et normalt nivå.

Oppgave. Ikke bare kan trening hjelpe deg å lindre stress, men det er også et verktøy for å kjempe mot noen av de helsemessige problemer som kan dukke opp på grunn av økt kortisol eksponering, slik som fedme og hjertesykdommer. Prøv å få 30 minutter med moderat trening minst fem dager i uken

Få nok søvn. Økt eksponering kortisol kan føre til søvnløshet, som igjen kan legge til stress. Å følge trinn 1 og 2 skal hjelpe deg å sove bedre. Andre ting som kan hjelpe deg å sove bedre inkludere går til sengs og stå opp til samme tid hver dag og ta en søvn hjelpemiddel.

Se en psykolog eller rådgiver om nødvendig. Hvis ikke synes stress-reduserende teknikker til å virke, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp. The Mayo Clinic sier både genetikk og dine livserfaringer spiller en rolle i hvordan du håndtere stress, og en genetisk predisposisjon for stress eller noen ekstremt stressende hendelse fra fortiden din, for eksempel misbruk, kan gjøre det vanskeligere for deg å håndtere stress. En profesjonell kan hjelpe deg å finne måter å håndtere stress.

Se en lege. Hvis redusere stress ikke synes å være å redusere kortisol nivåer, er det på tide å få sjekket ut for å se om det er en annen sak. Athough stress er den primære årsaken til økt kortisolnivå, det er andre årsaker, for eksempel sykdommer. En svulst på hypofysen kan føre til for mye kortisol for å bli sluppet inn i kroppen din. Andre tumorer slik som de i binyrene, kan også føre til overproduksjon av kortisol. Og vær forsiktig hvis du tar kortikosteroid injeksjoner å håndtere leddgikt eller en annen tilstand. Gjentatte injeksjoner av dette stoffet kan også føre til høye kortisolnivået i kroppen, ifølge Mayo Clinic.

Hint

  • Langvarig eksponering for for mye kortisol kan føre til kroniske sykdommer som Cushings syndrom og diabetes.