Digidexo.com

Bryst utvikling hos menn

Menn er holdt til et ideal om styrke og maskulinitet i samfunnet, slik at de som lider av gynekomasti, som er brystutvikling hos menn, ofte føler forlegenhet eller skam. Omtrent 10 prosent av den voksne mannlige befolkningen lever stille med denne tilstanden.

Årsaker

Mannlige bryster kan utvikle seg i løpet av puberteten som kroppen går gjennom endringer i høyde, vekt og hormoner, og vanligvis dette fettvev avtar etter når en gutt er i tenårene. Men andre faktorer, som for eksempel genetiske lidelser, svulster, steroider, leversykdom, medisiner, nyresykdom, aldring og bruk av illegale rusmidler, kan forårsake denne tilstanden.

Symptomer

I tillegg til et overskudd av brystvev, hvis det er smerte, ømhet, betennelse eller væske fra brystvortene den enkelte bør se en lege.

Diagnose og testing

En fysisk undersøkelse og medisinsk historie utføres primært for å bestemme hvilken type av tester er nødvendig. Ytterligere tester inkluderer røntgenundersøkelse, mammografi, blod, CT scan, ultralyd, MR og vevsbiopsier. Selv om det er sjelden for en mann å ha brystkreft, kan det skje. Samtidig tilstanden kan være pseudogynecomastia eller falsk gynekomasti, noe som betyr at det er overflødig fettvev i brystet.

Behandling

Hvis gynecomastia er til stede i et utviklings mannlig uten åpenbar medisinsk grunn det går vanligvis inn i regresjon. Men hvis dette ikke skjer, eller en målbar mengde av smerte og ømhet er tilstede medikament kan være nødvendig.
Fettsuging er et alternativ for å fjerne vev fett, men hvis brystkreft er funnet en mastektomi kan være nødvendig for å fjerne vev fett og brystkjertel. Det er også vester og komprimering undertøy tilgjengelig for å hjelpe menn føler seg mer trygg.

Support

Menn som utvikler bryster kan oppleve depresjon eller ydmykelse, som sosiale situasjoner kan bli uutholdelig, spesielt aktiviteter som svømming. De kan også bli den stumpen av vitser. Det er viktig å snakke med en terapeut for å lære å overvinne forlegenhet og få et positivt selvbilde, og får støtte fra familie og venner er også oppmuntret. I tillegg er det samfunnet og online støtte grupper som kan hjelpe menn bånd med andre mot det samme tilstand.

Forebygging

Selv om det er støtte alternativ, er det også betong skritt som kan tas for å redusere risikoen for å utvikle denne tilstanden. Hvis du tar medisiner, ta kontakt med legen din for å finne ut om det er ansvarlig, og redusere eller eliminere alkoholforbruk. Ikke bruk stoffer som amfetamin, heroin, marihuana, androgener eller steroider og spise sunt og trene for å bygge muskelmasse.