Digidexo.com

Ikke-kirurgiske behandlinger for Fibroids

Fibroids skyldes en ubalanse av østrogen og progesteron i en kvinnes kropp. Tradisjonelt kirurgiske metoder - spesielt hysterektomier - har vært en mye brukt for behandling av fibroids. Men det er nå mange tilgjengelige behandlinger som er mindre invasiv og kan eliminere behovet for kirurgi.

Uterina embolisering

Uterin arterie embolisering (FAE), også referert til som en uterin fibroid embolisering (UFE), er en minimal invasiv prosedyre. Det innebærer blokkerer blodtilførselen til fibroids. Ørsmå partikler som injiseres i livmor arteriene som forsyner blod til fibroids, kutte av deres tilførsel av oksygen og næringsstoffer.

Herbal rettsmidler

En rekke urter har lenge vært vant til i folk rettsmidler for å behandle fibroids. En av de mest brukte urter er rødkløver, som er rik på aktive forbindelser som kalles isoflavoner. Isoflavoner er plante forbindelser som har en struktur som er svært lik den for østrogen. Andre urter som brukes til å behandle fibroids inkluderer klaseormedrue, nattlysolje, røde bringebær, kysk treet og salvie.

GnRH Therapy

Gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH)-agonister, slik som Lupron, er hormonelle stoffer som er mye brukt i behandling av fibroider. De hjelper lavere nivåer av østrogen og progesteron i kroppen, som i sin tur bidrar til å krympe fibroids samt redusere livmor blødning.
GnRH-terapi kan benyttes som den primære behandling, eller de kan være et supplement terapi til kirurgi. Når fibroider kreve kirurgisk fjerning, kan GnRH-midler foreskrives for å bli tatt i minst tre måneder før-prosedyre for å lette selve operasjonen.

Jerntilskudd

Iron kosttilskudd er ofte anbefales når fibroids forårsake kraftig livmor blødning. Dette mineral er viktig for å forebygge eller behandle anemi, noe som ofte resulterer fra blodtap. Alternativt kan du øke inntaket av jern ved å spise mat rik på mineralet, som innmat som lever og grønne greener. Vitamin B12, som er viktig i produksjonen av røde blodceller, kan også trenge å bli supplert.

Fokusert Ultra-lyd Ablation

Denne ikke-kirurgiske prosedyren benytter svært fokusert lydbølger, kalt "sonications," å bli kvitt fibroids. Pasienten er plassert inne i et spesielt utstyrt magnetisk resonans (MR) skanner for fremgangsmåten. Et bekken-scan blir tatt for å bestemme plasseringen av fibroider, deretter sonications (fokuserte lydbølger) er rettet mot hver av fibroider, som de varmes opp og ødelegge (ablasjon).