Digidexo.com

Hva er farene ved bioidentical progesteron?

Bio-identisk progesteron er en svært sikker form for hormonbehandling med svært få bivirkninger sammenlignet med syntetiske gestagener. Med riktig overvåkning, er det tryggeste kjente formen for hormonterapi.

Cream

En krem ​​er den foretrukne leveringsmetoden for bio-identisk progesteron som det absorberer mer effektivt gjennom huden og ikke påvirker leveren.

Bivirkninger

Den eneste kjente bivirkning av kortsiktig progesteron bruk er at det kan gjøre deg døsig. Ikke betjene maskiner eller kjøre før du vet hvordan kroppen din vil reagere på kremen.

For lite

Det er foretrukket å ta en lavere dose av progesteron krem ​​for en fysiologisk respons i stedet for en farmakologisk respons. Men får for lite vil føre til fortsatt symptomer.

Too Much

Den eneste kjente fare for bio-identisk progesteron er at det kan bygge seg opp i kroppen, forstyrre binyrer. Ifølge Dr. Joseph Mercola, MD, "Når man først bruker krem, det er ikke noe problem her som de fete butikker er svært lave. Men som tiden går, akkumulerer kremen og bidrar til forstyrrelser i adrenal hormoner som DHEA , kortisol og testosteron. "

Spytt Testing

Spytt testing hvert halvår vil sikre hormonelle nivåer bo i normalområdet og hindre progesteron oppbygging.