Digidexo.com

Testosteron injeksjoner for menn

Leger administrere injeksjoner av syntetiske versjoner av det naturlige hormon testosteron til å behandle lav produksjon av testosteron. Disse injeksjoner er ikke egnet for pasienter med visse pre-eksisterende medisinske tilstander og kan forårsake en rekke skadelige bivirkninger og komplikasjoner.

Identifikasjon

Testosteron forekommer naturlig hos pattedyr, og er produsert i testiklene til menn, også stedet for sperm produksjon; i mye mindre mengder av kvinnelige eggstokkene; og av binyrene av begge kjønn. Testosteron fører både anabole, vev bygningen, og androgene, masculinizing, effekter. Ved å binde til androgen-reseptorer i muskelvev, fremmer testosteron muskelvekst og bentetthet. I pubertale hanner, testosteron fører til utvikling av mannlige kjønnskarakteristika, blant annet en dypere stemme og ansiktshår.

Farmasøytiske selskaper tilbyr en rekke syntetiske versjoner av testosteron som skiller seg fra det naturlige hormonet bare av modifikasjoner som utvider stoffets effekter. Injiserbare versjoner inkluderer testosteron cypionate og testosteron enanthate.

Behandlinger

Testosteron injeksjoner er foreskrevet for bruk i menn som lider av hypogonadisme, en tilstand i hvilken kroppen ikke produserer nok av hormonet naturlig. Hypogonadisme kan skyldes medfødte tilstander (for eksempel Klinefelters syndrom), skader eller traumer til hypothalamus eller hypofysen, kjemoterapi eller sykdommer som alkoholisme, hepatitt, diabetes og syfilis.

Leger kan også foreskrive testosteron til menn som en del av en diett av hormon-replacement therapy. Etter 25 år, en mann naturlige produksjon av testosteron synker med en hastighet på om lag 2 prosent årlig, og testosteron injeksjoner kan bidra til å supplere denne aldersrelatert underskudd.

Fordeler

Hypogonadisme kan føre menn til å oppleve en reduksjon i muskelmasse og bentetthet, tap av energi, redusert libido, problemer med å huske og konsentrere seg, tretthet, erektil dysfunksjon og en nedgang i generelle mentale helse og velvære. Leger bruker injiserbare testosteron under hormonerstatningsterapi for å lindre eller reversere disse effektene og forbedre livskvaliteten hos menn som de gamle.

Ifølge Tulane University Medical Center Dr. Wayne Hellström, bør testosteron administrasjon prøve å gjenskape en persons naturlige produksjon av testosteron, og doseringen for injiserbare testosteron kan variere 200-300 mg, hver to eller tre uker.

Behandling Issues

Fordi testosteron kan forstørre prostata, er testosteron injeksjoner ikke anbefales for menn som lider av prostatakreft og for menn med mannlig brystkreft. I tillegg drugs.com rapporterer at menn som har en historie med hjerte, lever eller sirkulasjons sykdom bør unngå å ta testosteron injeksjoner og at diabetespasienter kan ha å justere sine insulindoser, som testosteron kan endre blod-sukker nivåer.

Farene

Testosteron kan forårsake en rekke bivirkninger, den mest alvorlige er peliosis hepatitt, en noen ganger dødelig tilstand der blodfylte cyster inne i lever og / eller milt. Som testosteron kan også endre blod serum kolesterol nivåer, kan pasienter også lider av arteriosklerose, problemer med blodkoagulasjon, hjerneslag og hjertesvikt.

Noen pasienter har rapportert allergiske reaksjoner på testosteron, som drugs.com lister som blant annet elveblest, utslett, tung pust, brystsmerter og hevelse i ansiktet og munnen.

Overflødig testosteron kan også forårsake masculinizing effekter som hirsutisme (overflødig kroppshår), mannlig mønster skallethet, endret libido, akne og fet hud. Brukere kan også lider av gynekomasti (mannlige bryster) og erektil dysfunksjon.

Komplikasjoner

Hyppige injeksjoner av testosteron kan ulempe pasienter og kan føre til injeksjonsstedet komplikasjoner som abscesser, infeksjoner og oppbygging av arrvev. I tillegg påpeker Dr. Hellström at mens testosteron injeksjoner er trygge, kan injiserbare versjoner av testosteron forårsake svingninger i energi, humør og libido.