Digidexo.com

Hvordan håndtere Menopause humørsvingninger

Hvordan håndtere Menopause humørsvingninger


Det er viktig å skille humørsvingninger eller en deprimert stemning fra klinisk depresjon, noe som kan resultere fra reaksjoner på livshendelser eller fra hjernen kjemiske ubalanser. Mens depresjon forårsaker symptomer som varer i det meste av dagen på de fleste dager, er en nedstemthet mer midlertidig og flyktig. Imidlertid kan humørsvingninger likevel forårsake betydelig ubehag og tap av funksjon. Fallende østrogennivå i tiden rundt overgangsalderen er ansvarlig for en rekke symptomer, inkludert humørsvingninger, og kan føre kvinner til å oppleve hyppige følelser av tearfulness og irritasjon. Det er mulig å administrere overgangsalderen humørsvingninger ved å opprettholde en sunn livsstil og ved å søke støtte for å motvirke de negative effektene av østrogen nedgang.

Sleep

Menopausale kvinner kan oppleve søvnproblemer på grunn av symptomer som hetetokter og nattesvette. Mangel på søvn fører til tretthet, irritabilitet og mangel på konsentrasjon, så det er viktig å ta søvnproblemer som de oppstår. For å administrere nattetid hetetokter, unngå triggere som koffein, alkohol, store måltider og krydret mat. Bruk klær laget av tekstiler som tynn bomull, og velger sengetøy som også består av bomullsstoff i stedet for syntetiske fibre. En vifte kan bidra til å holde rommet kjølig. Hvis nattesvette er alvorlig, ta kontakt med din fastlege, som kan anbefale menopausal hormonterapi, eller MHT.

Ernæring

Registrert kostholdsekspert Cheryl Forberg på Eating Well nettstedet anbefaler at kvinner i overgangsalderen spise en diett som er rik på B-vitaminer og Omega-3 fettsyrer. Et kosttilskudd mangel på disse essensielle næringsstoffer kan bidra til humørsvingninger og depresjon. Fullkorn, magert kjøtt og linser inneholder en rekke B-vitaminer. Fet fisk, som laks og sardiner, og linfrø er rike på omega-3 fettsyrer.

Trening

Regelmessig aerob aktivitet av moderat intensitet kan bidra til å løfte en deprimert humør fordi det utløser produksjon av stemningen som øker hjernen kjemikalier som serotonin og endorfiner. Regelmessig mosjon motvirker vektøkning og kan derfor bedre humør ved å hjelpe kvinner opprettholde et positivt kroppsbilde. Ifølge Dr. Audrey Henry, direktør for kvinner Unit ved Friends Hospital, Philadelphia, hjelper trening for å redusere tilfeller av hetetokter i overgangsalderen kvinner og kan også bidra til bedre søvn.

Psykologisk støtte

Noen kvinner føler seg spesielt isolert og ensom i tiden rundt overgangsalderen på grunn av faktorer som for eksempel skilsmisse eller barn å forlate hjemmet, eller som et resultat av påkjenninger som utgjøres av redundans eller aldrende foreldre. Det er viktig å søke trøst og råd fra støttende familiemedlem eller venner, eller helsepersonell, eller fra menopause støtte grupper, enten online eller i nærmiljøet. Psykologisk støtte hjelper kvinner innse at en ofte nedstemthet er ikke absurd, unormal eller irrelevant. Du kan føle deg mer avslappet og mer i stand til å administrere dine humørsvingninger når du innser at en deprimert stemning er en vanlig og midlertidig konsekvens av naturlige fysiologiske endringer og livsoverganger.