Digidexo.com

Farene ved Human Growth Hormone Therapy

Menneskelig veksthormon (HGH) terapi regnes som trygt for behandlinger av hormonmangler hos barn og voksne på grunn av hypofysen misdannelser eller skader på kjertel fra traumer eller sykdom. Men alle behandlinger, selv medisinsk godkjente og fordelaktig, kommer med risiko. I noen prosent av pasientene, farene er til stede, og menneskelig vekst hormonbehandling er ikke annerledes.

Farene spenner fra Minor til Serious

Hodepine, stive ledd og væskeretensjon er mindre bivirkninger av veksthormonbehandling. Flere alvorlige farer fra utvidet bruk av HGH inkluderer unormal brusk og bein vekst (akromegali) og høyt blodtrykk. Diabetes er blitt rapportert, så vel som hypoglykemi, som er et resultat økte nivåer av insulin.

Farene Sitert av Experts

Publisert fare bekymringer fra medisinske eksperter, inkluderer følgende:

"Selv basert på små tall i tester, er risikoen for tykktarm og endetarmskreft med HGH noen bekymring, og videre etterforskning i andre grupper av fag er nødvendig." - The Lancet, vol.360 2002.

"Det er bekymringer om mulig toksisitet hos voksne." - Annals of Internal Medicine, vol. 137, 2002.

Farene forbundet med andre betingelser

Menneskelig veksthormon terapi kan bidra til farlige bivirkninger når en av følgende betingelser er til stede: hjernesvulst, kreft, sykdom kort tid etter åpent hjerte eller mage kirurgi, mange skader fra en ulykke, lungesykdom eller søvnapné.

Farene for allergisk reaksjon

Helsepersonell bør alltid informeres om eventuelle allergier eller kjente reaksjoner på medisin, mat konserveringsmidler eller fargestoffer.

Livstruende allergiske reaksjoner kan oppstå ved bruk av menneskelig veksthormon og krever umiddelbar respons av en helse-omsorg leverandøren eller legevakt. Disse inkluderer følgende: beslag; alvorlig hodepine; alvorlig kvalme eller oppkast; endringer i synet; tungpustethet; tetthet i brystet; feber; kløe; dårlig hoste; blå hudfarge; hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg; hofte eller kne smerte; en annen uvanlig oppførsel.

Fare som ekstrautstyr Drug

Menneskelig veksthormon er relatert til steroider og har vært inkludert i listen over overgrep i forbindelse med sportslige prestasjoner kosttilskudd. Som med steroider, er det lite avgjørende bevis for at HGH bidrar til å forbedre atletisk ytelse. I stedet er det stor risiko fra farene som allerede er nevnt her.

Farene ved lovligheten

Leger som har foreskrevet injeksjoner uten dokumentert lab bevis på pasientens behov har mistet sine lisenser for å praktisere medisin, og distribusjon av menneskelig veksthormon uten resept bærer en heftig kostnad, i tillegg: en fengselsstraff på inntil fem år og en $ 250,000 fine.

HGH har fått negativ presse verdt å vurdere, etter å ha blitt koblet med anabole steroider i de føderale tiltale av profesjonelle idrettsutøvere. OL-vinner friidrett idrettsutøver Marion Jones ble tiltalt, strippet for sine fem gullmedaljer og dømt til fengselsstraff for ulovlig bruk av steroider (inkludert HGH) og lyver om at bruk i det offentlige.