Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom & Soft tarm Krakker

Irritabel tarm-syndrom, eller IBS, er en funksjonell tarmsykdom. Det er tre typer: diaré dominerende, forstoppelse dominerende og alternerende anfall av begge. Det er noen vanlige symptomer blant alle tre typer av IBS.

Typer

Alle tre IBS typer er forårsaket av dysfunksjon i fordøyelsessystemet. Når enten for mye eller for lite vann absorberes av tarmen, fører det enten forstoppelse eller diaré. Gass og oppblåsthet er felles for alle typer, på grunn av uregelmessig funksjon av tarmen.

Effekter

Selv mest vanlig med diaré dominerende IBS, kan myke tarmen avføring oppleves med alle typer. Oftest årsaken er maten blir stresset gjennom tarmen for fort, forårsaker et overskudd av vann for å forbli i avføringen. Dette resulterer i diaré eller myke tarmen avføring.

Misforståelse

Det er over skranke og reseptbelagte legemidler til behandling av myk avføring. En vanlig misforståelse blant dem nylig diagnostisert med IBS er at mennesker med myke tarmen avføring ikke bør supplere med fiber. Løselig fiber kan absorbere noe av det overskytende vann og gir krakken mer form, som også kan bremse transitt gjennom tarmen.

Forebygging

Kontrollere IBS symptomer, som diaré eller myk tarmen avføring, er gjort av kosthold og stressreduksjon. Visse matvarer kan utløse en spesielt sterk symptom; unngå at mat kan være nødvendig å redusere løs avføring.

Advarsel

Hvis du generelt har forstoppelse dominerende IBS så du begynner å oppleve ekstremt løs eller myk avføring, bør du kontakte lege. Dette kan være et tegn på en alvorlig tarmobstruksjon.