Digidexo.com

Crohns magesmerter

Magesmerter som stammer fra Crohns sykdom kan være ødeleggende. Crohns sykdom består av kronisk inflammasjon som påvirker mage-tarmkanalen. Fordi det er ingen kur for sykdommen, blir den behandlet med medisiner. Imidlertid, dersom disse svikter, er det også en kirurgisk alternativ.

Funksjoner

Crohns sykdom har mange symptomer, inkludert diaré, leddsmerter, vekttap, og hudutslett. Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse (NDDIC), ett vanlig symptom hos pasienter med Crohns sykdom er element av vedvarende magesmerter.

Behandling

Målet med behandlingen er å holde betennelser i fordøyelseskanalen under kontroll samtidig som magesmerter i sjakk. Behandlingstilbud omfatter anti-inflammatoriske legemidler, steroider, immundempende midler, antibiotika, Infliximab og anti-diaré medisiner.

Betydning

Crohns sykdom påvirker nesten 600.000 mennesker i USA, melder University of Maryland Medical Center.

Betraktninger

Om lag to tredeler av personer med Crohns sykdom vil trenge et kirurgisk inngrep for å fjerne den syke delen av fordøyelseskanalen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hjelper dette alternativet med symptomer, nemlig magesmerter.

Advarsel

Sykdommen har en tendens til å gå gjennom fakkel-ups og remisjoner. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan de blusse opp perioder produsere forverring magesmerter; Derfor er det nyttig å føre en dagbok over symptomer for å dele med din lege.