Digidexo.com

Holistisk Diet for kolitt

Kolitt er en betennelse i slimhinnen i tykktarmen ledsaget av magesmerter og diaré. Det finnes ingen kur for ulcerøs kolitt, men symptomene reduseres eller remisjon er mulig med en helhetlig kosthold, opprettholde optimale nivåer av vitaminer, mineraler og vann. En helhetlig kosthold for kolitt er unikt for et individ fordi hver enkelt er intolerante overfor ulike matvarer.

Journal

Et mat journal dokumentere mattilbudet og kolitt symptomer på datoer og klokkeslett hjelper deg med å identifisere matvarer som produserer din mavesmerter. Kolitt er en individuell følsomhet for mat. En tredjedel av alle kolitt pasienter, ikke absorberer fett riktig. Andre er laktoseintolerante, følsom for meieriprodukter. Din følsomhet kan være mer spesifikke eller generelle.

Diet

Donuts som produserer en akutt smertefull angrep av kolitt kan enkelt fjernes fra kostholdet, men melk og ost inneholder vitamin D og kalsium er viktig. Yoghurt kan være lettere å fordøye, fordi yoghurt inneholder enzymer som trengs for å fordøye laktose, sukker som finnes i melk.

Mindre måltider eller deler minske diaré og kramper. Lite fett, høy karbohydrat dietter av pasta, ris, hel-korn brød og korn, frukt og grønnsaker kan hjelpe. En en og en halv kopp skål med havregryn eller havrekli med frukt hver dag lindrer intestinal spasmer.

Rå frukt og grønnsaker kan være dampet eller bakt hvis de er problematiske. High-fiber nøtter, frø, korn og popcorn er smertefullt hvis tarmen er smalere.

Sensitive kolon reagerer på stress, store måltider, medisiner, bestemte matvarer, koffein eller alkohol. Å drikke seks til åtte glass vann per dag reduserer dehydrering fra diaré. Kullsyreholdige drikker som forårsaker gass og ubehag og bør elimineres.

Legge til 2 til 3 gram løselig fiber per dag vil bidra til å redusere gass og oppblåsthet. Hele korn, frukt og grønnsaker øke kostfiber og redusere intestinal spasmer. Kostfiber lindrer forstoppelse.

Å spise måltider som inneholder lite fett og mye karbohydrater som pasta, ris, hel-korn brød og frokostblandinger frukt og grønnsaker kan hjelpe. Fiskeoljer bekjempe inflammasjon av tarmen og stimulerer tykktarmen til å produsere fettsyrer, som bidrar til å reparere slimhinnen i colon.

Underernæring

Bile fra leveren og bukspyttkjertelen blandes med maten i tynntarmen. Peristaltikk av tarmmusklene produserer små biter av fordøyd mat som passerer gjennom tarmveggen og sirkulerer i blodet. Tynntarmen munner ut i kolon, som reabsorbs vann fra maten. Vannet resirkuleres eller konservert. Solid, ufordøyd mat passerer fra tykktarmen under en avføring.

En betent tarmen ikke fordøye og absorbere næringsstoffer. Bile kommer inn i tykktarmen. Dersom tykktarmen er også betent, er diaré alvorlig. Kronisk diaré resulterer i dehydrering og kan endre nyrefunksjonen. Kvalme, magesmerter og endret smak redusere appetitten.

Mistet proteiner og næringsstoffer produserer tarmsymptomer og kan forsinke veksten i barn og og slag hormoner av kvinner forårsaker menstruasjonsforstyrrelser eller opphør.

Mangler

Underernæring skyldes uriktig fordøyelsen. Vitamin D-mangel er en av de mest vanlige. Vitamin D er viktig for beindannelse og kalsiummetabolismen. Jernmangel er også vanlig. Iron kosttilskudd kurere anemi.

Kalium og magnesium mangler skyldes diaré, oppkast eller medisiner. Muntlige tilskudd av magnesium oksid er gitt for magnesium mangler forårsaket av kronisk diarrhea.Calcium mangel med vitamin D-mangel ha negativ effekt benhelse og forstyrrer kalsium absorpsjon.

Stress

Stress og følelser forverre kolitt og kan føre til økt syre og endringer i tarmvevet. John Hopkins University (2009) talsmenn trene for å redusere stress, lindre depresjon og normalisere tarmfunksjonen. Regelmessige avslapping og pusteøvelser for å takle stress er forklart på John Hopkins-nettside. Hypnose til en avslappet tilstand lindrer også kolitt symptomer. .