Digidexo.com

Hvordan å behandle kronisk bihulebetennelse

Hvordan å behandle kronisk bihulebetennelse


Kronisk bihulebetennelse er svært vanlig. Så mange som 32 millioner voksne lider av problemet, noe som gjør den til en av de vanligste kroniske sykdommer i Amerika. Symptomer på en kronisk bihulebetennelse inkluderer tett nese, rennende nese og ansiktssmerter. Heldigvis, det er mange måter å behandle en kronisk bihulebetennelse.

Bruksanvisning

•  Begynn en antibiotika behandling for å kjempe deg bihulebetennelse. Disse behandlingene kan vare så lenge som 12 uker, så vær forberedt på å ta en sunn dose av piller i denne perioden. Du må snakke med legen din og få en resept for en personlig antibiotikabehandling.

Redusere betennelse i nesegangene ved å ta et kortikosteroid. Legen din kan forskrive denne typen medisiner, i tillegg til antibiotikabehandling. Mens antibiotika angriper sykdom, vil kortikosteroid bidra til å redusere hevelse inni sinus hulrom.

Ta en over-the-counter decongestant å avlaste noen mild sinus ubehag du opplever i løpet av dagen. Mange av disse medisiner kan ha bivirkninger, inkludert tretthet, svimmelhet og kvalme.

Unn vedvarende sinus ubehag ved hjelp av en slimløsende eller et antihistamin. Disse medikamentene er tilgjengelig til enhver nabolaget apotek og kan kjøpes uten resept fra lege.

Hold luften i hjemmet ditt så fuktig som mulig for å avlaste Sinus congestion og smerte. Bruk en luftfukter for å sirkulere fuktighet gjennom luften. Bruk damp behandlinger eller varme pakker for å tvinge fuktighet inn bihulene.

Unn eventuelle allergiske reaksjoner som kan bidra til bihulebetennelse. Legen din vil være i stand til å administrere et regiment av allergivaksinering for å hjelpe deg å overvinne eventuelle allergier som du kan lide.

Snakk med legen din om muligheten for endoskopisk kirurgi for å fjerne sinus blokkeringer. Konstant hevelse i bihulene kan være forårsaket av disse blokkeringene. Ved å sette inn et instrument kalt et endoskop inn bihulene gjennom neseborene, kan en lege fjerne disse blokkeringene og avlaste en god del av din sinus smerte.

Tips og advarsler

  • Endoskopisk bihulekirurgi er en relativt trygg og enkel prosedyre. Det innebærer ikke å skjære gjennom alle hud, så utvinning tid er rask. De fleste pasienter kan reise hjem i løpet av samme dag.
  • Hvis bihuleproblemer er resultatet av en viral infeksjon, vil du ikke trenger en antibiotika behandling for å kurere deg selv. I stedet behandle symptomene med over-the-counter smertestillende medikamenter og sinus decongestants.