Digidexo.com

Tegn og symptomer på motoriske nerveceller Disease

Motonevronsykdom er en tilstand som fører til en gradvis forverring av din evne til å kontrollere musklene i kroppen din. Det kan utvikle seg til ulike andre forhold, inkludert Lou Gerhig sykdom og postpoliosyndrom. Å diagnostisere tilstanden din, vil legen gjøre en rekke fysiske undersøkelser, og bruke resultatene av blodprøver. Noen former for motornevronsykdommer, slik som Lou Gerhig sykdom, er dødelig uten kur. Andre former for tilstanden kan utvikle seg til det punktet av fysiske lammelser, men er ikke dødelig.

Eating

Noen av symptomene på Motonevronsykdom er tydelig når du prøver og bruke noen av dine motoriske funksjoner. Loven av spising kan føre til symptomer i halsen muskler og fordøyelsessystemet. Du kan finne deg selv regelmessig kveles når du prøver å spise, og du kan også finne det vanskelig å svelge fra tid til annen. Du kan også gulpe opp væske ut av nesen i stedet for munnen uten advarsel eller indikasjon på at det var et problem.

Svake Limbs

Motonevronsykdom kan også begynne å lage dine lemmer svak og slapp. Det er mer vanlig for at dette skal skje i armene dine, og mer spesifikt, i håndleddene. Du kan ha problemer med løfte gjenstander, eller når du har løftet dem, kan du ha problemer med å holde på dem. Hvis denne svakheten oppstår i beinet eller ankler så kan du ende opp med å ha problemer med å gå. Du kan ende opp med å dra en av bena langs bakken som det ville være for svak til å støtte din vekt.

Atrofi

En av de motoriske nervecellen sykdommer som viser atrofi av lemmer er Lou Gehrig sykdom. Når denne tilstanden kommer på, vil du føle svakhet i beina på den ene siden av kroppen din, og da vil du begynne å føle svakhet i den andre siden av kroppen din også. Som svakheten blir stadig verre, vil du ikke kunne bruke dine lemmer så mye. Musklene i beina begynner å vise tegn til atrofi grunn av manglende bruk, og over tid vil du helt miste bruken av noen av dine lemmer. Atrofi av musklene er en symptomer som også er karakteristisk for andre motor neuron sykdommer som ikke er Lou Gehrigs sykdom.

Muskelkramper

Som din motor nevron tilstand fremskritt, kan du begynne å legge merke til en progressiv tap av kontroll i musklene. Du kan begynne å oppleve ukontrollerbare og uforklarlige spasmer som kan bli smertefullt. Du kan begynne å oppleve muskelkramper som kan vare i flere timer. Det kan også være en ukontrollerbar rykninger i musklene som kan gjøre dine lemmer beveger seg ufrivillig.

Pusting og tale

Motonevronsykdom kan også ha en effekt på pusten din og din evne til å snakke. Som du mister kontrollen over kontrollen over musklene dine, kan du begynne å miste noen av de ufrivillige muskelfunksjonene du er avhengige av for å leve slik som å puste. Svekkelsen av hals musklene kan også gjøre det vanskelig å puste, og det kan også begrense din evne til å snakke.