Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å heve min HDL?

Høyt kolesterol åpner døren til hjerneslag, hjertesykdom og noen ganger kreft. Du vil bare vinne hvis du arbeider for å senke det dårlige kolesterolet (LDL) og øke gode kolesterolet (HDL). Heve gode kolesterolet trenger ikke å innebære medisinering. Det kan gjøres med enkle endringer i livsstil.

Healthy Eating

Det første skrittet til å øke HDL er å justere kostholdet. Unngå all bearbeidet mat, spesielt mat som inneholder transfett. Sjekk etiketten. Hvis ingrediensene inkluderer "delvis hydrogenert oljer," sette den tilbake med en gang. Unngå trans fett vil ikke bare øke HDL, men vil senke LDL eller dårlig kolesterol samt. Også unngå raffinerte karbohydrater (vanligvis i form av raffinert sukker og mel) og ikke spise fete meieriprodukter som helmelk, fløte og noen oster. Kjøper alltid redusert eller lav-fett produkter.

Spis mat med høyt omega-3 fettsyrer som fisk, solsikke og rapsolje, og mørkegrønne grønnsaker. Cook med oljer høy i enumettet fett. Olivenolje og rapsolje er gode valg. Spis minst to porsjoner av soya og løselig fiber om dagen. Soya produkter inkluderer edamame, tofu og soyamelk. Løselig fiber finnes i hele korn, havre, sitrusfrukter, epler, druer og brun ris.

Trening

Aerob trening i minst 30 minutter om dagen 4-7 ganger i uken er nok til å senke det dårlige kolesterolet og øke HDL. Det spiller ingen rolle hva oppgaven er, så lenge det får deg til din puls i minst 30 minutter. Spør legen din for å hjelpe deg å finne dine mål rate, spesielt hvis du tar medisiner. Du må diskutere treningen med ham før du begynner. Han kan fortelle deg hvor mye du trenger å gjøre, og hvilke typer som ville være best for deg. Turgåing, jogging, trapp stepping, sykling og svømming er noen alternativer.

Alkohol og tobakk

Kutt ut alle tobakksprodukter. Ikke røyker tobakk i noen form, og ikke dypp. Bare kutte ut tobakk kan øke HDL med 4 poeng. Drikk med måte. En drink om dagen for kvinner og to om dagen for menn kan faktisk være gunstig for kolesterolet. Men hvis du ikke drikker nå, ikke start.