Digidexo.com

En del av mitt Molar er sprukket Off; Kan det bli fikset?

En del av mitt Molar er sprukket Off;  Kan det bli fikset?


Du bare litt ned på noe hardt, og du plutselig innser en bit av molar har kommet av. Selv om disse tennene på baksiden av munningen er meget sterk, kan dette skje. Det kan eller kan ikke skade, avhengig av hvor mye av tannen er brukket av. Det hender folk skjønner det er en pause når en tann er følsom for varme eller kalde drikker, mat eller luft. Smertene kan komme og gå eller være konstant. Tannlegen vil være i stand til å analysere tann og bestemme behandling.

Chips

Hvis du har en liten chip i molar, kan det hende du ikke trenger behandling. Imidlertid har tannlegen et par forskjellige alternativer hvis behandling er nødvendig. For å stoppe chip fra å få større, kan tannlegen din velge å glatte chipped området. Et annet alternativ er å sette fyllmasse i brikken.

Broken-spiss

Din cusp er den spisse tygge overflaten av tennene dine. En pause i cusp kanskje ikke forårsake smerte. Tannlegen kan gjenopprette formen på tannen. Men mange ganger, er en krone som kreves slik at molar opprettholder ikke mer skade.

Alvorlig Break

En alvorlig brudd oppstår hvis brikken i molar eksponerer en nerve. En molar i dette tilfelle vil nesten alltid såret og være meget følsom. Blødning forekommer også. En rotfylling er den dental prosedyre for tann med en eksponert nerve. Etter rotkanalen, vil den molare være utstyrt med en krone.

Før Tannlege Visit

Hvis du knekke molar og må vente til du kan få til tannlegekontor, er det ting du kan gjøre for å hjelpe situasjonen. Skylle munnen med varmt vann. Hvis molar har sprukket og det er blødning, press med et stykke gasbind eller en te-pose i ca 10 minutter eller til blødningen stopper. For å redusere hevelse og lindre smerte, bruke en kald pakke på kinnet nær brukket tann. Bruk en smertestillende, hvis det er nødvendig.

Ikke Ignorer en Cracked Molar

Du kan ikke føle smerte hvis bare en liten del av din molar er brutt. Dessverre kan tilstanden forverres hvis tannen ikke er behandlet. Mer av tannen kan knekke. Så, er det best å la tannlegen avgjøre hvilke tiltak som er nødvendig.