Digidexo.com

Lunge problemer forårsaket av Formaldehyd

Lunge problemer forårsaket av Formaldehyd


På 1970-tallet urea formaldehyd skum var et populært valg til bruk for isolering av bygninger og boliger. Eksponering for formaldehyd har lenge vært assosiert med visse sykdommer og tilstander, som for eksempel lungeproblemer. I 1982, den amerikanske Consumer Products Safety Commission forbudt bruk av formaldehyd i forbrukerprodukter for å bidra til å redusere den gjennomsnittlige borger risikoeksponering.

Funksjon

Formaldehyd er en fargeløs gass med en sterk lukt. Formaldehyd anvendes som et kjemisk mellomprodukt i landbruket, fotografi og trekonservering. Formaldehyd er noen ganger brukt i produksjonen av konsert- og gips tilsetningsstoffer, kosmetikk, desinfeksjonsmidler, byggevarer, lim, lim, papir produkt belegg og pressede treprodukter. Det er også brukt som konserveringsmiddel i likhus og medisinske laboratorier og lagt til industriell soppdreper og bakteriedrepende midler.

Eksponering

Den vanligste måten å bli utsatt for formaldehyd er ved å puste forurenset luft. Inneluften blir forurenset ved å bygge materialer og interiørtrenden som inneholder formaldehyd. Du kan også risikere eksponering ved bruk av ikke-ventilert drivstofforbrenningsapparater. Uteluften er forurenset av røyk fra kraftverk, fabrikker, forbrenningsovner og auto eksosutslipp. Røykere er utsatt for formaldehyd gjennom sine sigaretter. Arbeidere i områder som bruker formaldehyd er på et høyere risiko for eksponering. Disse inkluderer industriarbeidere, laboratorieteknikere, noen helsearbeidere og likhus ansatte.

Ikke-kreft effekter

Formaldehyd er svært giftig ved innånding og kan forårsake problemer i lungene. Kortsiktige problemer inkluderer hoste, piping i brystet, brystsmerter og bronkitt. Irritasjon til lungene kan gå bort og symptomer kan forbedre hvis eksponering for formaldehyd er for bare en kort periode. Hvis du blir utsatt for formaldehyd i en lang periode av tid eller på en fast basis kan du utvikle kroniske ikke-kreftluftveissymptomer. Disse symptomene er hoste, piping i brystet, kortpustethet og brystsmerter.

Kreft Effects

Eksponering for formaldehyd øker risikoen for å utvikle alle typer lungekreft. The Environmental Protection Agency (EPA) vurderer formaldehyd å være en sannsynlig karsinogen for mennesker. Dette betyr at EPA tro at eksponering for formaldehyd kan forårsake lunge, nasal, sinus, nasopharygeal og hjernekreft. Konstant irritasjon i lungene på grunn av formaldehyd kan føre til at cellene til å mutere og bli kreft.

Forebygging / løsning

Begrens eksponeringer dine til formaldehyd. Bruk utvendig grade presset treprodukter. Spør om formaldehyd nivåer før du kjøper byggevarer. Kontroller at det er tilstrekkelig ventilasjon ved bruk drivstofforbrenningsapparater eller ved bruk av kjemikalier. Redusere eller slutte å røyke. Holde huset på et moderat temperatur og redusere fuktigheten nivå ved hjelp av et klimaanlegg eller avfukter.