Digidexo.com

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer


Pediatric gjennoppliving retningslinjer er skissert av den pediatriske kjede av overlevelse utviklet av American Heart Association. Den pediatriske kjede av overlevelse er forebygging, tidlig tilgang, tidlig HLR, tidlig defibrillering og tidlig avansert omsorg. Retningslinjene er tilpasset å ta høyde for utfordringene i barns anatomi. Barn har unike behov og utfordringer som følge av mindre, underutviklede anatomiske strukturer og fysiologiske systemer. Spesiell vekt er også gitt til forebygging av ulykker.

Forebygging

Ulykker er nummer én morder av barn og voksne i alderen 1-24, ifølge National Institutes of Health. Utilsiktede dødsfall inkluderer motorkjøretøy kollisjoner, faller, drukningsulykker og forgiftninger. Forebygging av barndommen ulykker bør inneholde riktig installasjon og bruk av bilbarnestolen begrensninger, låst medisin og rengjøring produkt skap og tilsyn rundt bassenger, lekeapparater og andre områder hvor drukningsulykker og faller kan forekomme.

Early Access

Tidlig tilgang betyr å få profesjonell hjelp til barnet så snart som mulig. Den begynner ved først å sikre at åstedet for hendelsen er trygt. Da er det nødvendig å vurdere offerets bevissthet ved å spørre "Er du ok?" Barn kan ikke være i stand til å svare avhengig av deres utviklingstrinn. Gni barnets sternum med knokene i en knyttneve eller flick på fotsålen for et spedbarn. Dette vil hjelpe deg å vurdere barnets nivå av respons. Du bør utføre to sykluser med HLR før du ringer 9-1-1 eller annen lokal nødnummeret. Hvis andre personer er tilgjengelig, må rednings utpeke en spesiell person å ringe nødnummeret og en annen for å hente en AED.

Tidlig HLR

HLR fokuserer på ABCs: luftveier, pust og sirkulasjon. Først ser i barnets luftveier. Hvis det er en synlig hindring, fjern det. Løft forsiktig barnets hake til å bøye hodet litt bakover til den såkalte sniff posisjon. Bevegelsen er veldig liten og ser ut som om barnet har bare luktet noe. Et barns luftrøret, eller luftrør, er veldig myk, og hvis halsen er utvidet for mye vil det kuttes luftstrøm. Deretter kontrollerer puste. Se, lytt og føl etter bevegelse av luft inn og ut av lungene. Til slutt kontrollerer sirkulasjon for tilstedeværelsen av en puls. Sjekk pulsen på halspulsåren hos barn eldre enn ett år. Hvis pasienten er et barn, kontrollere puls på brakialarterie plassert på innsiden av overarmen mellom biceps og triceps.

Begynn brystkompresjoner etter ABCs er vurdert. HLR, eller hjerte-lungeredning bør bare utføres på en bevisstløs barn uten puls. Pediatric brystkompresjoner bør gjøres 100 ganger per minutt. Kompresjoner bør være omtrent en tredjedel til halvparten av dybden av barnets overkropp. Etter 30 kompresjoner, gi to innblåsninger. Åndedrag skal leveres sakte og jevnt over en ett til ett og et halvt sekund intervall.

Tidlig defibrillering

Hjertestans hos barn er oftest forårsaket av respirasjonssvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gi kunstig åndedrett før du aktiverer 9-1-1. Men i tilfelle av hjertestans, automatiske eksterne defibrillatorer, eller antiepileptika, ble utviklet for å sjokkere hjertet tilbake til en levedyktig rytme. Antiepileptika er lokalisert i mange offentlige bygninger og har lett for å følge instruksjonene. Noen til og med snakke deg gjennom trinnene. Spesielle pediatriske elektrodene kommer med apparatet og bør brukes i stedet for de større, voksen puter.

Tidlig Advanced Care

Overlevelse er avhengig av alle leddene i denne kjeden. Imidlertid er spesielt viktig tilgang til avansert behandling på sykehus. Et barns kropp er bedre i stand til å kompensere enn voksne pasienter i den tidlige fasen av nød, men går inn i en rask nedgang ofte uten forvarsel. Sykehuset leverer utstyr, medisiner og personell som ikke kan nås i feltet for å støtte et barn i en forverret tilstand.