Digidexo.com

Hva Mangler Årsak Homocystein?

Homocystein

Homocystein er en aminosyre som finnes i blodet som anvendes som en byggesten for andre aminosyrer. Kroppen omdanner homocystein i L-metionin eller L-cystein. L-cystein kan senke insulinnivået, og har vært brukt til behandling av hypoglykemi. L-metionin blir brukt til å bygge andre aminosyrer, men feilaktig omdannelse av L-metionin kan føre til aterosklerose. Homocystein er biosyntetiseres i kroppen. Beløpet som er funnet i blodet serum er påvirket av kosthold og familiens historie. En risikofaktor for koronarsykdom er homocysteinnivå i blodet ditt. Hvis det er høy (et nivå bestemt av alder og kjønn), vil du være i faresonen for koronarsykdom.

Når Homocystein er for høy

Du kan fremvise en eller en kombinasjon av symptomer som indikerer dine nivåer av homocystein øker. Disse symptomene er høyt kolesterol, høye hvite blodceller, høyt kalsiumnivå eller plakk bygger seg opp i blodet ditt. Høye nivåer av homocystein øker din sjanse eller hjerteproblemer som hjerteinfarkt, hjerneslag og blodpropp i lungene eller ben. Det kan også oppmuntre til åreforkalkning ved å skade den indre fôr av arteriene og oppmuntre blodpropp. Men, sier American Heart Association at ingen direkte årsakssammenheng er funnet ennå.

Testing

Hvis du har en familiehistorie med hjertesykdom eller er i en tidlig fase, kan legen din be om en homocystein blodprøve. Selv om det kan være noe variasjon fra laboratorium til laboratorium for hva som er normalt, er det normale området generelt ansett 0,54 -2,3 mg / l eller 4-17 mikromol / L.

Årsaker

Mangler folsyre, vitamin B6 eller vitamin B12 kan føre til høye nivåer av homocystein. Disse vitaminene er kjent for å regulere nivået av homocystein i blodet. Andre forhold som homocystinuria, nyresykdom, hypotyreose, Alzheimers sykdom eller visse kreftformer, som tykktarms og brystkreft, kan øke nivået av homocystein. Din alder og kjønn også kunne påvirke din homocysteinnivå, som det øker som du blir eldre, og det er høyere hos menn enn kvinner.

Når Homocystein er for lav

Hvis homocysteinnivået er for lavt, kan det være forårsaket av legemidler som antiepileptika, antibiotika, teofyllin, p-piller og tamoxifen. For mye folsyre, vitamin B12 eller niacin også kunne påvirke din homocysteinnivå.