Digidexo.com

5 Fakta om Hydroxytryptophan

5-hydroxytryptophan, også kjent som 5-HTP, er et kosttilskudd avledet fra frøene av den afrikanske planten Griffonia simplicifolia. Folk bruker 5-HTP som et alternativ behandling for mange psykiske og fysiske lidelser.

Utviklingen i Body

Legemet får 5-hydroxytryptophan fra aminosyren L-tryptofan. L-tryptofan er en essensiell aminosyre, som betyr at det må innhentes fra mat fordi kroppen ikke kan lage det.

Serotonin

Hjernen konverterer 5-hydroxytryptophan til serotonin, et kjemikalie viktig for regulering av humør, atferd, appetitt og søvn. Lave serotonin kan føre til impulsive eller obsessive atferd, problemer med konsentrasjon, depresjon og andre problemer.

Supplement Formål

Folk tar 5-HTP kosttilskudd som et alternativ behandling for angst, mild til moderat depresjon, overspising, ADHD, kronisk hodepine, søvnforstyrrelser og fibromyalgi.

Betraktninger

Dr. Ray Sahel, en lege som skriver om naturlige kosttilskudd, bemerker at 5-hydroxytryptophan kosttilskudd ikke er effektive for alle, muligens fordi noen menneskers symptomene ikke er forårsaket av serotonin mangel.

Bivirkninger

5-hydroxytryptophan kan øke følsomheten til solen, så folk tar det bør bruke solkrem og bruke vernetøy når du er utendørs. Tar 5-hydroxytryptophan kan også redusere sexlysten. Doser på 70 mg eller høyere kan føre til kvalme, oppkast og magekramper.