Digidexo.com

Typer av narkotikamisbruk

Typer av narkotikamisbruk


Narkotikaavhengighet er en gammel problem som plager millioner av ofre og familier i Amerika. Det finnes flere typer narkotika som kan resultere i ekstrem avhengighet (narkomani), og effektene ofte avhenge av brukerens foretrukne narkotiske stoffet. I alle tilfeller, kan resultatet være livstruende.

Alkoholisme

I 1849, lege Magnus Huss skapte begrepet "alkoholisme" for å beskrive de negative virkningene av alkohol på det menneskelige systemet. Alkoholisme (alkoholavhengighet) refererer hovedsakelig til en persons craving for alkohol. Den alkoholiserte har en ukuelig trang til å drikke. Han har ingen kontroll over sine handlinger og ikke er i stand til å begrense hans drikking. Han føler at han må øke sin drikking slik at han kan oppnå sin "høy". Alkoholisme er nr 1 årsaken til vold i hjemmet.

Kokain

På begynnelsen av 1900-tallet kokain var den viktigste sentralstimulerende brukes i eliksirer / tonics, som ble utviklet for å behandle mange sykdommer. Siden da har sin distribusjon gått medisinsk bruk, og mange ulovlig bruke den til å oppnå en plutselig "rush" av inhalering, røyke eller injisere det. Avhengighet til kokain produserer rastløshet, hørselshallusinasjoner, paranoia, irritabilitet og humørsvingninger.

Heroin

Behandlet fra morfin, heroin hentet fra frø pod av valmueplanter. Det er solgt som en hvit / brunlig pulver eller en svart klebrig stoff. Den produserer en "euforiske høy", og avhengighet tendens til å komme raskt etter første gangs bruk, spesielt via injeksjon. Heroinavhengighet skaper en høy risiko for å få HIV / AIDS og hepatitt B eller C og årsaker kollapset årer, abscesser, bakterielle infeksjoner, smitte av ventiler og hjerte fôr, og rheumatologic (for eksempel leddgikt) komplikasjoner.

Metamfetamin

Vanligvis kalt "hastighet", "kritt" og "met", metamfetaminer kan inntas oralt, inhalert, røkt eller injiseres. "Høy" fra methamphetamines skjer innen et par minutter etter bruk og har en tendens til å ende før stoffet har fullt invadert kroppen. Derfor brukere konstant binge for å opprettholde den høye. Dette resulterer i avhengighet som fører til hallusinasjoner, paranoia, vekttap, hjerneslag, repetitiv atferd og humørsvingninger.

Reseptbelagte legemidler

Reseptbelagte legemidler er ofte foreskrevet av en lege å behandle fysiske smerter, angst og søvnforstyrrelser, ADHD og fedme. Men mange pasienter blir avhengig av dem og fortsette å fordøye dem selv etter at tilstanden er helbredet. Vicodin, OxyContin (opioider), Valium og Ritalin er noen av de mest misbrukte reseptbelagte legemidler. Avhengighet av reseptbelagte legemidler forårsaker høy kroppstemperatur, uregelmessig hjerterytme og risiko for hjertestans.

Ecstasy

Ecstasy, ofte referert til som dagens LSD (hallusinogen), er sterkt assosiert med ungdoms sosiale arrangementer eller "grådig". Det er også en av de dødeligste legemidler tilgjengelig. Brukere hevder å få en avslappet behagelig følelse som påkaller økt følelser av kjærlighet og hengivenhet og fører også til tap av appetitt og søvn. Ecstasy avhengighet ofte resulterer i utmattelse, dehydrering og død.

Addiction Hjelp

Mange narkomane ønsker å overvinne sin avhengighet, men ikke har viljestyrke. The US Department of Health Services har en 24-timers behandling henvisning tjeneste som kan lede deg i riktig retning. For en behandling eller støtte gruppe nær deg, ring 1-800-662-HELP.