Digidexo.com

Matvarer som gir mest Total Fat

Matvarer som gir mest Total Fat


Ifølge Mayo Clinic, kosttilskudd retningslinjer foreslår at friske voksne generelt bør begrense fett til ikke mer enn 20 til 35 prosent av totale daglige kalorier. På toppen av det, det er en stor forskjell mellom de ulike typer fett. Mettet og trans fett kan være skadelig for helsen din fordi de kan øke risikoen for hjerte-og karsykdommer og type 2 diabetes. Men flerumettet og enumettet fett kan faktisk forbedre kolesterolnivået i blodet. Ved å spise fettrike matvarer, er det viktig å forstå kildene til fett som utgjør disse matvarene.

Kjøtt

Visse kjøtt er blant matvarer med den høyeste fettinnhold. Vanligvis, biff og svinekjøtt merket "lean" har mindre fett. Kjøttdeig er merket i henhold til prosentandelen av fett. USDA opprettholder standarder som kjøttdeig ikke kan ha mer enn 25 prosent fett, så når du ser biff merket "75 prosent lean", som er den feteste typen kjøttdeig. Bacon er en av de fattiest kjøttstykker, med 42 gram fett pr 100 g mat. Salami har 42 gram fett pr 100 gram kjøtt, har ande steke 29 gram fett pr 100 gram kjøtt og liverwurst har 27 gram fett pr 100 gram kjøtt.

Oljer

Oljer er blant de fattiest matvarer, og består av 100 prosent fett. Men mange oljer, som raps, oliven og safflower inneholder enumettet og flerumettet fett, som er sunnere for hjertet. Oljer gir 100 gram fett per 100 gram mat og spise dem i moderasjon er greit. The Mayo Clinic anbefaler 44-78 gram fett om dagen for noen på en 2000 calorie per dag diett, så 1-2 spiseskjeer olje hver dag, som inneholder rundt 14 gram fett per spiseskje, er greit.

Dairy

Visse meieriprodukter er på listen av matvarer med den høyeste fettinnhold også. Melkeprodukter er vanligvis høye i både fett og mettet fett. Mest ost inneholder rundt 9 gram fett og 6 gram mettet fett per servering. Kremost inneholder 10 gram fett og 6 gram mettet fett per servering, og rømme og kremfløte inneholder 12 gram fett per servering.

Nøtter

Nøtter har også en høy totalt fettinnhold, men mye av den raskt kommer fra sunnere enumettede og flerumettede kilder. En unse av mandler inneholder 15 gram fett. En unse av valnøtter inneholder 18 gram fett. To spiseskjeer med peanøttsmør har 16 gram fett. En unse av peanøtter har 14 gram fett.