Digidexo.com

Hvilke vitaminer er avgjørende for øye syn?

Hvilke vitaminer er avgjørende for øye syn?


Vitaminer spille en avgjørende rolle i generelle øyehelse og mange vitaminer arbeide sammen for å beskytte øynene mot aldersrelaterte øyesykdommer. Tar kosttilskudd kan hjelpe, men det er alltid best å få så mye næring som mulig fra hele matvarer som frukt og grønnsaker.

Vitamin E

Vitamin E er et essensielt næringsstoff for øye syn. Dette vitamin bidrar til å beskytte øynene fra å utvikle makuladegenerasjon, ifølge University of Maryland Medical Center. Universitetet sier også at macula degenerasjon er en av de viktigste årsakene til blindhet hos personer over 55 år Den anbefalte daglige dosen av vitamin E er 400 IE. Du kan også få tilstrekkelig nivå av vitamin E ved å spise blåbær, oliven, mandler, sennep greener, grønne grønnsaker, spinat og papaya.

Beta-karoten

Få 15 mg per dag av betakaroten for å hindre macula degenerasjon, anbefaler University of Maryland Medical Center. Dette vitamin er et pigment som finnes i planter og grønnsaker. Kroppen omdanner beta-karoten til retinol som er den mest potente form av vitamin a.Denne næringsstoff finnes i gulrøtter, spinat, søtpoteter, grønnkål, squash og mørke grønne grønnsaker.

Lutein

Lutein er et karotenoid som holder øye helse ved å forebygge macula degenerasjon og grå stær, ifølge Natural News. Dette næringsstoffet er også funnet i gulrøtter og mange andre grønnsaker som også inneholder beta-karoten og andre vitaminer viktig for øye syn. Spis salater med mørke grønne grønnsaker, gulrøtter, reddiker og tomater for å få en god daglig dose lutein. Dette næringsstoffet er også funnet i pigmenterte frukter som blåbær og bringebær.

Vitamin C

Vitamin C er en annen vitamin som bidrar til å holde øynene friske. Dette næringsstoffet bidrar ved å hindre frie radikaler som kan påvirke øynene. Den fungerer med vitamin E og A for å gi total beskyttelse for kroppen ved å styrke immunsystemet og beskytte vev og celler. The University of Maryland Medical Center anbefaler å ta 500 mg vitamin C per dag for å hindre macula degenerasjon. Vitamin C er også funnet i matvarer som gulrøtter, appelsiner, ananas, papaya og blåbær.