Digidexo.com

Hvordan å behandle liktorn på tær

Når skoene gni gjentatte ganger på samme område av tærne, danner området en tykk, beskyttende barriere for å beskytte huden mot ytterligere skade og smerte. Disse små, runde barrierer eller hard hud er kjent som liktorn når de vises på toppen av tærne. Kalt liktorn på grunn av deres ofte gul farge, de er både skjemmende og smertefull. Heldigvis kan de bli behandlet og elimineres med noen få enkle trinn.

Bruksanvisning

Stopp iført dårlig tilpasset sko som er for stramt eller smal og gni mot toppen eller sidene av tærne, forverrer eksisterende liktorn eller lage nye.

Sug det berørte området i rent, varmt vann for å myke opp kornet. Eller gni salisylsyre direkte på mais, som også vil ha en mykgjørende virkning. Kan brukes både vann og salisylsyre hvis liktorn er spesielt sta.

Bruk en pimpstein til å gni forsiktig bort overflødig døde huden som danner mais, være forsiktig med å fjerne sunn hud og forårsake ytterligere skade.

Påfør beskyttende tå pads laget i en sirkulær form spesielt for liktorn eller kutte dine egne fra Moleskin å fremskynde helbredelse og hindre sko fra direkte gni det berørte området, forverring av tilstanden eller muligens innføre infeksjon.

Gå til en lege for å ha henne klippe bort kornet hvis tilstanden vedvarer etter selv-behandling.

Tips og advarsler

  • Slitasje bare komfortable sko som gir rikelig med plass på forsiden for tærne. Tær bør være i stand til å vrikke litt på en riktig montering sko.
  • Bruk aldri en skarp gjenstand, for eksempel klippere eller saks, til å klippe en mais. Dette kan introdusere smitte til området eller kan føre til en punktering-sår skade. Denne type behandling bør kun utføres av en medisinsk faglig. Ikke la salisylsyre å røre huden rundt kornet, da dette kan irritere uskadet hud. Unngå høye hæler eller andre sko som kommer til et punkt på tå.