Digidexo.com

History of Rabies Vaksinasjon

History of Rabies Vaksinasjon


Rabies er en infeksjon som drepte nesten hver eneste av sine ofre før en vaksine ble utviklet. Rabies er spekulert å ha eksistert i USA før kolonisering av europeiske nybyggere. Den første dokumenterte hendelsen av terrestriske rabies skjedde i 1703 på det landet som senere ble California. Hunder og rever var de mest vanlige bærere av rabies-utbrudd på 1700-tallet. Problemet ble forsterket av innførsel av hunder og rødrev fra England til USA for idretten av revejakt.

Original Subject

6. juli 1885 ble den aller første rabiesvaksine for postexposure behandling gitt til en ni år gammel gutt ved navn Joseph Meister. Joseph Meister hadde blitt skamfert av en hund smittet av rabies. To franske forskere, Emile Roux og Louis Pasteur, utviklet den første vaksinen og administreres det til gutten. Joseph Meister gjenvinnes og levde til en alder av 54.

Original Development

Den opprinnelige rabies vaksine utviklet av Louis Pasteur og Emile Roux ble opprettet av høsting av virus fra en død infisert kanin. Viruset ble deretter satt til tørk i 5 til 10 dager, svekke det betydelig. Den svekkede virus ble deretter injisert inn i pasienten, effektivt å infisere ham med en mild form av viruset. Dette tillot mennesket å bygge opp en immunitet mot viruset, med en liten fare for å bukke under for vaksinen. Andre land fortsatt bruker en form for vev-avledet vaksiner fordi de er en god del billigere enn moderne vaksiner. De er imidlertid ikke så effektiv som moderne vaksiner og bære en risiko for nevrologiske komplikasjoner.

Modern Development

I 1967 den menneskelige diploid celle rabies vaksine, HDCV, ble opprettet. Den HDCV er mye brukt; det hadde blitt gitt til mer enn 1,5 millioner mennesker som i 2006. Vaksinen var en av de første frysetørkede, sterile og stabile vaksinasjoner og hevder 100 prosent effektivitet når de brukes riktig.

Moderne bruk

Van Houweling Research Laboratory, en del av Silliman University Medical Center, som ligger på Filippinene, laget en versjon av vaksinen for hunder. I 1979 Dr. George Beran ledet prosjektet som ga hundene en 3-års immunitet fra rabies. Programmet var vellykket, eliminere rabies fra flere deler av Mindanao og Visayas øyene. Siden programmet lyktes så godt det har blitt brukt som en modell for andre rabies vaksinasjonsprogrammer i land som Ecuador og Yucatan State of Mexico. En annen moderne form for rabies vaksinasjon er Vero celle rabies vaksine utviklet billig ved hjelp av renset kylling embryoceller.

Rekombinant Rabies vaksine

V-RG-vaksine ble opprettet i 1984 av folk på Wistar Institute. De skapte det ved å ta glykoprotein genet fra rabies og setter den inn i vacciniavirus. Det ble omgjort til et kommersielt produkt med varemerket Raboral. Det har vist seg å være ufarlig for mennesker og trygt for et stort utvalg av dyreliv som kanskje tilfeldigvis få det fra byttedyr. V-RG-vaksine har vært i bruk i USA, Belgia, Tyskland og Frankrike for å hindre rabiesutbrudd i dyreliv. Det er oralt, så blir gitt til dyrelivet gjennom agn. Gjennom denne metoden, hadde Tyskland vært helt fri for nye rabies tilfeller i 2 år fra og med 2008, og antas å være rabies-fri helt. Vaksinering av dyreliv resulterer i en drastisk reduksjon i antallet av humane tilfeller.