Digidexo.com

Behandlinger for hypofysetumor

Den behandling og helbredelse av hypofysen tumorer avhenge av arten og typen hypofysetumor funnet hos en pasient. Basert på om det er en ikke-hormonproduserende svulst eller en fungerende en, som produserer store mengder hormoner som veksthormon, prolaktin og thyroid-stimulerende hormon, kan legen beslutte å først observere, så medisinere, og i ekstreme tilfeller til og med operere eller foreslå strålebehandling for å kurere sykdom.

Før behandling

Flertallet av svulster i hypofysen er liten og ikke gi noen hormoner. Vanligvis kjent for å være ufarlig, disse bare må overvåkes riktig for et par måneder. Hvis de ikke produserer hormoner eller vokse i størrelse, de holdes under vanlig observasjon før legen avgjør en modus for behandling egnet for kur.

Medisiner

Hypofysen svulster behandles bare når de begynner å produsere hormoner som fører til relaterte symptomer. Leger vanligvis foreskrive medikamenter for å stoppe produksjon av hormoner, som noen ganger gjør dem mindre i størrelse også, for eksempel, bromokriptin og kabergolin blir brukt til å behandle svulster i hypofysen produserende prolaktin. Noen ganger slike medisiner er effektive nok til å avverge kirurgi. To typer medisiner - somatostatin å redusere hormonproduksjonen og størrelse, og pegvisomant å knipe ekstra hormon effekter på kroppen - brukes til å kurere veksthormonproduserende svulster etter mislykket operasjon.

Operasjoner

Når medisinen unnlater å redusere tumor symptomer, innstiller legen kirurgi eller transphenoidal endoskopi for å fjerne tumor gjennom hulrommet av nesen anvendelse av et mikroskop og endoskop. Dette etterlater ingen synlige snitt mark, knapt noen nerve komplikasjoner, og resten av hjernen forblir urørt.

Andre Prosedyrer

Ved mislykket kirurgi eller tilbakefall av tumor etter kirurgi eller tilstedeværelse av symptomer som har vært ineffektivt behandlet med medisiner, kan høyenergisk stråling rådes for hypofysetumor fjerning. Fordelaktig for fjerning av svulster som sitter dypt i hjernen eller i følsomme områder som opererer på noe som ville være farlig, anvender stereotaktisk radiosurgery høye doser av stråling på svulsten uten noen innsnitt eller anestesi. For fjerning av klumpete og litt kompliserte svulster, kan fraksjonert stereotaktisk strålebehandling være legens valg. Denne fremgangsmåten involverer målretting stråling til tumorvekst regioner fordelt over en tidsperiode, med pasienten utsettes for en liten stråling under hvert besøk. Dette er spesielt nyttig for å avverge skade eller skade på ømfintlige øyne og hjerne vev og nerver som må nøye holdt borte fra eksponering til slik stråling. I mer ekstreme tilfeller, hvor svulsten har vokst lenger enn hypofysen, kan kjemoterapi også bli foreslått å redusere hormon opprettelse og bivirkninger.