Digidexo.com

Hva er noen fysiologiske endringer Elder folk går gjennom?

Fysiologi omhandler funksjon av levende organismer, og hvor hver komponent er relatert til andre komponenter i en organisme. Fordi funksjonen av legemet avhenger av dets fysiske komponenter, fysiologi ser også på anatomien til en organisme. Aldring bringer på en rekke typiske fysiologiske endringer, men vi vet ikke alltid gå gjennom alle de vanligste endringene eller gå gjennom dem på samme hastighet og alvorlighetsgrad.

Nervous System

Som mennesker alder, mister nervesystemet nervecellene, spesielt i hjernen og rygg akkord. Nerveceller som gjenstår kan også sende meldinger saktere enn før, og nedbryting av nerveceller kan føre til avfallsstoffer å bygge opp i hjernen. Når nok nerve avfallsprodukt bygger i hjernen, danner den unormale strukturer kjent som plakk og floker. Disse effektene på nervesystemet forårsake nedsatt følsomhet og tregere reflekser.

Hørsel

Ifølge Suzanna Smith og Jennifer E. Gove ved University of Florida, 30 prosent av folk over 60 har nedsatt hørsel, 33 prosent av de 75-84 erfaring hørselstap og over halvparten av personer 85 år og eldre har hørselstapet. Nedsatt hørsel påvirker evnen til å forstå ord og lyder; hørselstap er tapet av hørbarheten av lyd. De eldre kan ha en redusert evne til å høre visse plasser av lyd, eller å skille spesielle lyder når det er mye bakgrunnsstøy. (Se referanse 2.)

Visjon

Aldring årsaker clouding å skje i øyet linsen, samt degenerasjon av øyet muskler. Reduksjonen i øyet muskel reduserer fleksibiliteten av øyet og bevirker øynene til å ta lenger tid til å tilpasse seg endringer i lyset. Evnen til å se fargeendringer i tillegg; varmere farger som rødt og gult er lettere å se enn kaldere farger som grønn og blå.

Berør

Den generelle nedgangen i nervesystemet forårsaker redusert følsomhet for berøring. Svette kjertel aktivitet og sirkulasjon nedgang med alderen, noe som kan føre til en økning i følsomhet for kulde. Fortynning av huden gjør det lettere for huden å bryte og slitasje, noe som øker risikoen for skader og infeksjon. Rynking og tørking av huden også forekomme.