Digidexo.com

5 sunneste mat i verden

5 sunneste mat i verden


Selv om det er ingen mat som tilbyr den perfekte kombinasjonen av fett, vitaminer, proteiner, mineraler, karbohydrater, fiber og antioksidanter - noen matvarer ofrer mer næring enn andre. Spise et bredt utvalg av fersk, ubehandlet Whole Foods er en flott måte å sikre dine ernæringsmessige behov blir møtt. Rådfør deg med lege eller ernæringsfysiolog for å sørge for at du spiser den optimale kosthold for din livsstil og personlige diettbehov.

Egg

Ifølge University of Michigan Health System, egg inneholder noen av de høyeste kvalitet protein sammenlignet med annen mat. Med unntak av vitamin C, egg inneholder alle de essensielle vitaminer og mineraler som mennesker trenger. For å få den beste ernæring fra et egg, spise både plommer og hvite. Mens den hvite av egget inneholder protein av høy kvalitet, eggeplommene er der du finner vitaminer. Med mindre du har spesielle kosttilskudd bekymringer som høyt kolesterol, kan du spise ett egg hver dag for å høste fordelene av dens overlegne protein, vitaminer og mineraler.

Avokado

Spise avokadoer kan holde hjertet sunt og blodsukkernivået stabilt. Dette er fordi de inneholder store mengder enumettede (gode) fett og er høy i fiber. Spise enumettet fett kan redusere betennelser i kroppen. Ifølge en studie gjort ved Massachusetts Institute of Technology, kan det være en direkte sammenheng mellom betennelse i kroppen og sykdommer som kreft og åreforkalkning, eller blokkerte arterier.

I tillegg til sunt fett, avokado inneholder store mengder fiber samt antioksidanter lutein, som ifølge Dr. Andrew Weil, kan bidra til å beskytte øynene mot slike sykdommer som macula degenerasjon og grå stær.

Hvitløk

Hvitløk fremmer et sunt hjerte og har blitt studert som en mulig kreft-forebyggende mat av National Cancer Institute. Hvitløk har også vist seg å øke immunforsvaret hos mennesker med forkjølelse og andre virus, ifølge Amy Paturel, MS, MPH Den kan spises rå, stekt eller lagt til oppskrifter. Spise 02:58 fedd hvitløk om dagen vil gi deg maksimalt utbytte av denne sunn og smakfull mat.

Villaks

Menneskekroppen kan ikke lage sin egen omega-3 fettsyrer, men trenger dem for bekjempelse av hjertesykdom, høyt blodtrykk og betennelser i kroppen. Omega-3 fettsyrer også bidrar til sunn utvikling av hjernen. Villaks er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. Ifølge Dr. Andrew Weil, oppdrettslaks inneholder lavere mengder protein og omega-3 og er høyere i mettet fett enn deres villfanget kolleger. Hvis du velger å spise laks, oppsøke villfanget i stedet for gården reist selv om det vil mest sannsynlig bli dyrere.

Linfrø

Som avokado, tilbyr linfrø en stor kilde til sunt fett samt protein og fiber. Hvis du er ny på linfrø, prøv male den opp og legge dem til havregryn eller pannekake batter. Mange mennesker liker å legge bakken lin til salatdressinger og smoothies, men det kan ta litt eksperimentering for å se hvilken vei som best passer din palett.