Digidexo.com

Hvordan kommunisere med slagpasienter

Et hjerneslag kan føre til synsproblemer; lammelse til venstre parti av legemet; raske, nysgjerrige atferd; og hukommelsestap. På grunn av disse begrensninger, er kommunikasjon med en slagpasient alltid er ikke lett. Ifølge American Heart Association, er det ca 6.5 millioner slagrammede bor i dag i USA. Videre 795000 individer har et hjerneslag som er nytt eller tilbakevendende hvert år. Følgende teknikker kan hjelpe deg å kommunisere effektivt med en slagpasient.

Bruksanvisning

Kommunisere med en slagpasient

•  Lær alt du kan om hjerneslag, inkludert ulike typer slag, deres symptomer og forebyggende tiltak for å unngå slag. Forstå sykdommen gjør deg mer empatisk mot pasienten og øker dine kommunikasjonsferdigheter med ham. The American Stroke Association hjemmeside (se Resources) har omfattende informasjon om tilstanden. Du kan også besøke ditt lokale bibliotek for å få inngående kunnskap.

Godta kommunikasjonen hjerneslag pasienten bruker. Hennes evne til å snakke kan bli alvorlig svekket. For å kommunisere med deg, kan hun gjøre tegn med hendene. Lær signalene hun formidle og bruke dem til å snakke tilbake til henne. Hvis hennes tale er treg og forvrengt (utydelig), snakke i en vanlig tone i stemmen. Bruk enkle ord for å hindre feiltolkninger. Tillate henne god tid til å uttrykke seg.

Vær en god lytter og unngå å snakke ned til pasienten. Afasi er en lidelse som oftest forårsaket av slag. Det oppstår når språksentre i hjernen er skadet. Pasientens evne til å kommunisere blir mer begrenset med denne tilstanden; vil imidlertid hørselen hans mest sannsynlig fortsatt være intakt. Han kan snakke, bare ikke så effektivt som før. Snakk langsomt (ikke høyere) når du kommuniserer med ham.

Vær forberedt på de følelsesmessige oppturer og nedturer som slagpasient gjennomgår. Hennes tilstand kan føre til klinisk depresjon. Hennes selvfølelse kan vakle. Hun kan bli trukket tilbake eller irritabel. Hvis hun viser tegn på depresjon i lange perioder av gangen, eller hvis symptomene hennes bli alvorlig, kaller henne mental helse profesjonell for å få hjelp.

Bli med støtte grupper (se Resources). Disse lokale organisasjoner er designet for slagrammede og deres familier og venner. Medlemmer kan lære mer om hjerneslag, dele sine erfaringer med sykdommen, og få inspirasjon er nødvendig for å komme videre etter et slag. Et hjerneslag kan være et isolerende opplevelse. Støttegrupper at berørte parter til bindingen, sosialisere, få nyttige tilbakemeldinger og oppdag hvor meningsfylt liv kan være.