Digidexo.com

Terapi for nevropatisk smerte

Nevropatisk smerte er en kronisk smerte tilstand der nervefibrene selv er skadet eller ødelagt. Skadede nerver sender feil signaler til hjernen og samkjøre smertesentre. Selv om det er ingen kur for nevropatisk smerte, ulike behandlingsalternativer er tilgjengelige.

Medisiner

Medisiner er regelmessig foreskrevet for nevropatisk terapi. Antidepressiva og antiepileptika er de mest vanlige og normalt foreskrevet sammen for å bekjempe smerte. Også aktuell kremer kan være foreskrevet til å gjelde for huden for smertelindring. Flere anvendelser av kremen vil være behov for å føle noen form for lettelse.

Nerve Blocks

Nerveblokkering er en bedøvelse eller steroid som injiseres direkte inn i nerven hvor smerten er plassert. De anestetiske blokker smerte signal blir sendt til hjernen. Hvis hjernen ikke mottar signalet, vil smertene ikke merkes. De injeksjoner er vanligvis kortvarig lindring og kan trenge å bli administrert igjen om noen måneder. Aktørene i injeksjoner redusere betennelse og bryte syklusen av smerte.

Avanserte Behandlinger

Når injeksjoner eller medisiner ikke gir lindring det er flere avanserte nevropatiske terapier. Ryggmargs stimulering leverer elektrisk strøm til ryggmargen og forstyrrer smertesignalene. En enhet er implantert kirurgisk til ryggmargen og kan ha enten en intern eller ekstern strømkilde.

Spinal pumper er implantert under et kirurgisk inngrep og forvalter smerte medisiner direkte til ryggmargen. Morfin er normalt medisiner som brukes og legges ukentlig eller månedlig til pumpebeholderen. Begge behandlingsformer har prøvedrift først for å se om behandlingen vil være effektiv for hver enkelt.

Psykologiske Therapy

Kroniske smerter kan ha en ødeleggende effekt på livet ditt, slik at du i en deprimert emosjonelle tilstand. Enkelte psykologer har spesialisert behandling for dem i kroniske smerter og kan hjelpe deg å finne verktøy for å lindre smerten. Ved hjelp av meditasjon og imaging teknikker kan hjelpe deg å slappe av og gjøre det føles som om du kan administrere og ha makt over smerten.