Digidexo.com

Husholdning rettsmidler for Puffy Eyes

Om resultatet av sesongmessige allergi eller en god gråte, puffy øyelokkene er ikke noe du vil se når du ser i speilet. Midlertidig poser av lokkene kan reduseres ved hjelp av over-the-counter medisiner og enkle hjem rettsmidler. Imidlertid kan kronisk hevelse av lokkene være en årsak til bekymring.

Årsaker

Ifølge Dr. Lawrence Gibson fra Mayo Clinic, er mild hevelse av øyelokkene i morgen kosmetisk og generelt avtar i løpet av dagen. Flere ting kan bidra til puffy øyelokkene, inkludert arvelighet, væskeretensjon, medisiner og allergier, spesielt hvis øynene dine er også kløende og rød. Alder er også en faktor, ifølge Dr. Bobby Buka, en hudlege ved Mount Sinai School of Medicine (i tillegg til hevelser, er blålig sirkler ofte bemerket under øynene, som det subkutane vevet under øyet er tapt).

Allergier

Hvis allergi er en mulig gjerningsmann i å produsere puffy øyelokk, er det bedre å se en lege for en endelig diagnose, heller enn å behandle oppfattes allergisymptomer med hjem rettsmidler. Puffy lokk forårsaket av allergi kan reduseres med daglig bruk av over-the-counter eller reseptbelagte allergi medisiner. Reseptbelagte øyedråper kan dramatisk redusere symptomer på allergisk konjunktivitt, inkludert kløe, røde øyne og hevelse i øyelokkene.

Hurtig Relief

Midlertidig poser kan reduseres ved å forsiktig bruke en kald komprimere til øynene, slik som en fuktig, kald vaskeklut eller en pose frosne erter innpakket i et håndkle. Homøopatiske midler inkluderer plassere tynne skiver av agurk eller potet på øynene, samt fuktige, brukte teposer. Ifølge Gibson, har det vært noen anekdotiske bevis som tyder på at bruk av en liten mengde hemorrhoid krem ​​reduserer hevelser, men det er ingen klinisk forskning for å støtte denne påstanden. Han advarer også at bruk av en slik aktuell kan inflame eller tørke ut huden rundt øynene.

Livsstil endringer

Hvis puffy øyelokkene er en pågående bekymring, sove med hodet litt hevet kan redusere hevelse. En kileformet pute er nyttig for de som er vant til å sove på flate overflater. I tillegg medisinske eksperter anbefaler å kutte ned på salt, øker vanninntaket og få nok søvn.

Tid til bekymring

Hvis hevelser i øyelokk er kronisk og ikke svarer til noen behandling, er en medisinsk konsultasjon anbefalt, som hevelse i øyelokkene kan et symptom på en alvorlig helsetilstand, spesielt hvis ødem er til stede i andre deler av kroppen også. De med skjoldbrusk lidelser, for eksempel, er gjenstand for skjoldbrusk øyesykdom (TED), som ikke bare fører til hevelse i lokkene, men kompresjon bak øyet som kan føre til synstap og blindhet. Personer med diabetes eller nyresykdommer kan utvise kronisk hevelse av lokkene.