Digidexo.com

Mole fjerning Metode

Føflekker er pigmenterte huden vekster som vises på kroppen. Ifølge Mayo Clinic, de fleste har 20-40 føflekker. Mens det er føflekker som sakte forsvinner etter 50 år, de fleste føflekker er permanent. Av denne grunn er det mange mole fjerning metoder tilgjengelig. Noen er hjemmelaget, mens andre er medisinske prosedyrer. De fleste føflekker er harmløse, men i sjeldne tilfeller blir kreft en muldvarp. Revi, den medisinske termen for føflekker, kommer i ulike former og størrelser. Men i de fleste tilfeller, kan en person finne en metode for å fjerne en problematisk mol.

Apple Cider Eddik

Apple cider eddik ofte anbefales som behandling for føflekker. Den aktive bestanddel i den eddik som faktisk fjerner mol er kalium. Du har flere alternativer. Du kan ta kaliumtilskudd eller eple cider eddik kosttilskudd. Eller du kan lage en pasta av kalium tabletter eller kapsler og bruke den daglig til føflekken. Et annet alternativ er å drikke 1 ss. av eple cider eddik hver dag eller bruke eddik direkte til mole. Etter flere dager mole vil falle av.

Hvitløk

Hvitløk er en populær folk rette for mole fjerning, melder Earth Clinic nettsiden. Frisk hvitløk er vanligvis den beste behandling. Skjær en veldig tynn skive av hvitløksfedd og bruke den til muldvarpene, holder den på plass med medisinsk tape eller en Band-Aid. La hvitløk på føflekken over natten i tre netter på rad. Hvitløk velig fjerner muldvarp i bare tre dager. Den aktive ingrediensen i hvitløk er svovel, og det er dette stoff som fjerner mol.

Barbering av Mole

Hudleger, kosmetiske kirurger eller plastiske kirurger tilbyr noen behandlinger for fjerning av føflekker. Ifølge Mayo Clinic, når en lege barberer av en muldvarp, han "bedøver området rundt føflekken og deretter bruker en liten kniv for å skjære rundt og under føflekken." Denne fjerning av føflekken vanligvis ikke krever suturer. Denne metoden er best for små føflekker.

Punch Biopsi

En punsj biopsi er en teknikk som brukes for å få en liten prøve av vev for å teste for kreftceller. Men denne teknikken har andre bruksområder også. Den kan brukes til å fjerne mol. Punch biopsier bruke en enhet som ligner en cookie cutter. Legen plasserer denne enheten på føflekken og er i stand til å sparke den ut, sier Mayo Clinic.

Kirurgi

Som en siste utvei, eller for fjerning av kreft mol, er operasjonen den mest effektive alternativ. I denne metoden legen excises eller kutt ut føflekken og en liten bit av det omkringliggende vevet. Suturene er nødvendig for å sy igjen på huden. Dette er trolig den mest inngripende av føflekken fjerning prosedyrer.